Friday , April 19 2024

Bărbat de 50 de ani din Nisipitu, băgat după gratii pentru că a omorât o cățea Husky cu o țapină

Luni, 19 februarie, un bărbat de 50 de ani din Nisispitu, comuna Ulma, a fost reținut, cupă ce cercetările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor – IPJ Suceava au scos la iveală faptul că individul respectiv a ucis, la începutul lunii decembrie 2023, o cățea Husky de trei ani.

Individul  este acuzat că în data de 7 decembrie 2023 ar fi aplicat unei cățele Husky, în vârstă de aproximativ trei ani, pe care o deținea, mai multe lovituri cu un obiect contondent, lovituri în urma cărora animalul a rămas inconștient, după care l-a pus  într-un sac și l-a aruncat într-o zonă situată în spatele casei sale situate în satul Nisipitu.

A doua zi, pe 8 decembrie 2023, probabil descoperind că animalul este încă în viață, individul l-ar fi ucis aplicându-i mai multe lovituri în zona capului cu o țapină.

Urmare a activităților de cercetare penală desfășurate și a probatoriului administrat, în data de 19 februarie 2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Suceava, au dispus măsura reținerii față de barbatul de 50 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, individul fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor urmează a continua cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, urmând ca după definitivarea acestora să fie dispusă soluție procedurală corespunzătoare.

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …