Monday , December 5 2022

Bărbat de 30 de ani, fără comorbidități, nevaccinat, mort la ATI Suceava după ce s-a îmbolnăvit de COVID

Și o femeie de 70 de ani, nevaccinată, a murit miercuri dimineață în UPU după ce a așteptat două zile un pat în ATI, la  Spitalul Județean. În Unitatea de Primire Urgențe mai sunt patru pacienți dependenți de oxigen care așteaptă să se elibereze un loc la Terapie Intensivă COVID. „Lucrurile s-au mai îmbunătățit, chiar dacă a crescut numărul pacienților în stare gravă. A fost o perioadă acum zece zile în care aveam zilnic câte zece, 11 decese, dar acum sunt aproximativ cinci-șase, în medie”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

Între nenumăratele tragedii care se petrec zilele acestea în spitalele din Suceava și din țară sunt și cazuri ale unor tineri sau persoane perfect sănătoase care s-au infectat cu coronavirus și au murit în urma complicațiilor apărute.

Marti, în secția ATI COVID de la Spitalul Județean Suceava a fost înregistrat decesul unui bărbat de 30 de ani, care acum aproximativ două săptămâni s-a îmbolnăvit de COVID. Se pare că tânărul, deși avea unele simptome, a început relativ târziu tratamentul împotriva bolii, acasă, iar acum câteva zile a ajuns la spital cu plămânii grav afectați, având o saturație a oxigenului de doar 60%. A fost imediat internat la terapie intensivă, a fost apoi intubat, dar, din păcate, ieri, boala l-a învins. Bărbatul nu era vaccinat anti-Covid.

Miercuri, în secția ATI COVID a Spitalului Județean Suceava (la fel ca la spitalele din Rădăuți și Fălticeni) toate locurile erau ocupate de pacienți în stare foarte gravă. Pentru că avalanșa cazurilor grave nu se oprește, la orele prânzului cinci bolnavi COVID, în stare gravă, erau internați la Unitatea de Primiri Urgențe, unul dintre ei fiind intubat. Cel puțini doi dintre acești bolnavi COVID tratați acum în UPU necesită internarea de urgență în secția de terapie intensivă, așteptând să se elibereze un pat.

Femeie de 70 de ani, nevaccinată, decedată în UPU

O femeie în vârstă de 70 de ani, nevaccinată, a murit miercuri dimineață, în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava. Pacienta era de peste 48 de ore în UPU și aștepta să se elibereze un pat în secția de Terapie Intensivă Covid.

În Unitatea de Primire Urgențe erau miercuri patru pacienți COVID, dependenți de oxigen, care așteptau un pat de terapie intensivă. ”Am avut un deces astăzi (n.r. miercuri) la o pacientă nevaccinată. Acum avem patru pacienți în așteptare, ventilați non-invaziv. Lucrurile s-au mai îmbunătățit, chiar dacă a crescut numărul pacienților în stare gravă. A fost o perioadă acum zece zile în care aveam zilnic câte zece, 11 decese, dar acum sunt aproximativ cinci-șase, în medie. Totul credem datorită organizării bune din județ, plus faptului că au mai apărut încă 14 paturi de ATI în județ”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava. (C.R.)

Vezi si

Patru autoutilitare dintr-o parcare din Șcheia au fost distruse de un incendiu (FOTO, VIDEO)

Duminică seara a fost semnalată izbucnirea unui incendiu la o autoutilitară dintr-o parcare de pe …