Saturday , March 2 2024

Băiat de 17 ani din Pârtești, dus cu elicopterul SMURD la Iași, după ce și-a tăiat din greșeală vena femurală

Tânărul era în pădure, la cules bureți, și se pare că și-a înfipt accidental un cuțit în vena femurală. Deși a pierdut mult sânge, acesta a avut o stăpânire de sine extraordinară și și-a legat un garou pentru a încetini sângerarea, după care și-a sunat tatăl. Chirurgul vascular de la spitalul sucevean nu a putut fi găsit sâmbătă seara, pacientul fiind trimis de urgență la Iași, pentru o intervenție chirurgicală de care îi depindea viața.

Un băiat în vârstă de 17 ani din Pârtești, a ajuns sâmbătă după-amiază în stare gravă la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean, după ce și-a tăiat din greșeală vena femurală. Tânărul era singur în pădurea de lângă localitate, pentru a strânge bureți. La un moment dat, s-a împiedicat și a căzut, înfigându-și din greșeală în piciorul drept cuțitul pe care îl avea la el pentru a curăța bureții găsiți. Deși a început să sângereze puternic, băiatul și-a păstrat cumpătul și și-a legat un garou, improvizat dintr-o bluză, după care și-a sunat tatăl și i-a povestit ce a pățit.

Îngrozit, omul a solicitat ajutor prin 112, iar un echipaj al Ambulanței l-a preluat pe tânăr. Medicii urgentiști au reușit să-l stabilizeze, după transfuzii de sânge, după care au decis să-l transfere la o unitate spitalicească din Iași.

Se pare că pacientul avea nevoie urgentă de o intervenție chirurgicală, iar chirurgul vascular din cadrul unității spitalicești sucevene nu a putut fi contactat, în acest caz impunându-se transferul.

Pentru că băiatul nu ar fi supraviețuit unui drum cu ambulanța, acesta a fost preluat de pe Aeroportul Salcea de un elicopter SMURD. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Un sucevean a dat de 53 de ori  examenul teoretic pentru permisul auto

Un sucevean a dat de 53 de ori examenul la proba teoretică pentru obținerea permisului …