Friday , August 6 2021

Băiat de 16 ani, aflat la volanul unei mașini fără ITP și RCA, urmărit de poliție vreo 3 km prin Bosanci, până a intrat într-o stivă de pavele

Vineri seara, la orele 20:00, un echipaj de poliție din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti, în timp ce se afla în serviciul pentru controlul şi supravegherea traficului rutier pe raza comunei Bosanci, a observat în trafic un autoturism  marca Ford Fiesta care circula pe D.J. 208 A, al cărui conducător auto la vederea echipajului de poliție a demarat în viteză, turând motorul. S-a procedat la pornirea semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei însă autoturismul nu a oprit la semnal.

Mașina în cauză a fost urmărit pe o distanță de circa 3 km pe mai multe drumuri comunale din localitatea Bosanci. După intersecția drumurilor D.C. 70A și Drumul Județean 208 A, conducătorul autoturismului marca Ford Fiesta a pierdut controlul direcției, a derapat și s-a oprit într-o stivă din pavele ce se afla pe acostamentul Drumului Județean 208 A Bosanci, în urma impactului rezultând doar avarierea autovehiculului. La volanul autoturismului a fost identificat M. A.. de 16 ani, domiciliat în  Bosanci.

Adolescentul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,00 mg./l alcool pur în aerul expirat, iar întrucât nu avea asupra sa documentele sale și nici ale autoturismului condus, s-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliției Române, stabilindu-se că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  De asemenea, cu ocazia verificării autoturismul marca Ford, în bazele de date s-a constatat că vehiculul are inspecţia tehnică periodică expirată din data de 20.07.2019 şi nici poliţa RCA valabilă, proprietar al autoturismului figurând a fi C. L., domiciliată în  Bosanci.

La sediul Postului de Poliție Ipotești s-a prezentat si tatăl minorului,  M. Istrate, care a declarat organelor de poliție faptul că se afla la domiciliu unde dormea și nu a auzit când fiul său a luat mașina. Totodată, bărbatul a declarat că a cumpărat autovehiculul de la o persoană din satul Bosanci fără a perfecta însă actele, iar în legătură cu fapta de furt în scop de folosință comisă de fiul său nu dorește să depună plângere prealabilă.

În cauză s-a întocmit dosarul penal pentru săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural de lucrătorii P.P. Ipotești.

Totodată față de M. A. s-a luat și măsura sancționării contravenționale cu amendă în cunatum a 7.5 puncte de penalizare 1087,5 lei, precum și măsura complementară a reținerii plăcuțelor de înmatriculare.

 

 

Vezi si

Află ultimele tendințe din modă și bucură-te de reduceri de până la 70%, la Iulius Mall Suceava!

Dacă nu ai apucat să citești nicio revistă de fashion luna aceasta și încă nu …