Saturday , December 3 2022

Autostrada Pașcani – Suceava (A7) mai face un pas spre lansarea la licitație – a fost solicitat acordul de mediu

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) a anunțat depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Autos­trada Pașcani – Suceava” (parte din A7), titular Compania Națională de Administrare a Infras­tructurii Rutiere (CNAIR). Noua autostradă va avea 62 de kilometri și este parte a proiectului de drum Pașcani – Suceava – Siret. Autostrada va face parte din coridorul București – Ucraina, prin care va fi asigurată o legătură rapidă între sudul țării prin Autostrada A7 către regiunea Moldovei și spre țara vecină din nord, Ucraina.

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) a anunțat depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Autostrada Pașcani – Suceava” (parte din A7), titular Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Noua autostradă va avea 62 de kilometri și va face parte din coridorul București – Ucraina, prin care va fi asigurată o legătură rapidă cu țara vecină din nord.

Viteza proiectată a autostrăzii este de 120 km/h. Traseul va traversa teritoriul județului Iași pe o lungime de 12,3 km, județul Botoșani pe o lungime de 6,5 km și județul Suceava pe o lungime de 43,2 km, potrivit Memoriului de Prezentare, publicat pe site-ul ANPM și prezentat de economica.net.

Autostrada Pașcani – Suceava traversează teritoriul administrativ a 13 UAT-uri, respectiv Pașcani (IS), Valea Seacă (IS), Lespezi (IS), Tătăruși (IS), Tudora (BT), Dolhasca (SV), Liteni (SV), Fântânele (SV), Udești (SV), Verești (SV), Salcea (SV), Dumbraveni (SV), Suceava (SV).

Autostrada Pașcani – Suceava este parte a proiectului de drum Pașcani – Suceava – Siret. Autostrada va face parte din coridorul București – Ucraina, prin care va fi asigurată o legătură rapidă între sudul țării prin Autostrada A7 către regiunea Moldovei și spre țara vecină din nord, Ucraina.

Pe traseul autostrăzii Pașcani – Suceava au fost proiectate cinci noduri rutiere (prezentate în harta alăturată).

De asemenea, pentru autostrada Pașcani – Suceava au fost propuse următoarele dotări:

• Centru de întreținere și coordonare (CIC);

• Parcări de scurtă durată (PSD);

• Spatii de Serviciu (SS) tip S1 si tip S3.

În alegerea zonei pentru amplasarea dotărilor s-a urmărit distanța optimă față de rețelele existente (rețele de alimentare cu apă și canalizare, rețele electrice, rețele telefonice, rețele de drumuri etc.).

Toate spațiile de servicii și parcările de scurtă durată vor fi dotate cu câte șase locuri de parcare cu posibilitate de încărcare a autoturismelor electrice de la trei posturi, fiecare deservind câte două locuri de parcare. CIC vor avea câte două locuri de parcare dotate cu stații de încărcare necesare reîncărcării mașinilor electrice de la un post.

Reamintim faptul că până în prezent a fost lansată la licitație pentru construcție toată secțiunea din Autostrada Moldovei (A7) finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), respectiv tronsoanele de la Ploiești la Pașcani.

 

Vezi si

Șofer de TIR ucrainean, oprit la PTF Vicov pentru că nu avea permis de conducere corespunzător

În data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a …