Wednesday , May 18 2022

Autorul jafului de la Iaslovăț, arestat pentru 30 de zile

Luni seara, Boca Roberto Elisei, un tânăr de 21 de ani din Cajvana, a amenințat cu un pistol o vânzătoare de la o cafenea din Iaslovăț și a furat 1.380 de lei. Tânărul a mers acasă și a incendiat geaca și pantofii pe care i-a purtat. Când s-a trezit a doua zi cu poliția la ușă, Boca a vrut să fugă  la volanul unei mașini, dar a fost prins imediat. Pistolul, neletal, l-a ascuns acasă la tatăl său, dar inițial le-a spus polițiștilor că l-a aruncat într-un pârâu. In timpul audierilor individul a recunoscut toate faptele, a fost reținut pentru 24 de ore, ieri acesta fiind arestat pentru 30 de zile, pentru comiterea infracțiunilor  de ”tâlhărie calificată”, ”nerespectare a regimului armelor și munițiilor” și ”deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării”.

Luni, 24 ianuarie , la orele 20:40 , polițiștii au fost sesizați prin 112 de către Clipa Cristian, de 19 ani, din Iaslovăț, de faptul că o persoană necunoscută a pătruns în incinta S.C. Clipa S.R.L. Iaslovăț, a amenințat cu un obiect în formă de pistol gestionara de serviciu și a furat din casa de marcat suma de 1.380 lei, după care a părăsit pe jos locul faptei plecând pe jos în direcția comunei Arbore. Cafeneaua respectivă  se află în centrul comunei Iaslovăț, iar  cele două gestionare, M. Ionela Giorgiana, de 20 ani, și M. Raluca, de 19 ani, ambele din comuna Iaslovăț au relatat  faptul că autorul neidentificat a pătruns în incinta avand gluga gecii pe cap si masca de protectie sanitara, a scos un obiect în forma unui pistol și a furat banii din casa de marcat, după care a părăsit pe jos locul faptei. În urma vizionării imaginilor video surprinse de camerele de supraveghere ale societății s-a stabilit că autorul era îmbrăcat cu o geacă de culoare verde cu glugă, pantaloni tip trening de culoare gri, pantofi sport culoare negru cu talpă albă.  Cu ocazia cercetărilor efectuate de polițiști, gestionarele societății nu au recunoscut persoana care a furat banii din incinta societății și nici nu au putut da detalii pentru identificarea autorului.

Au fost constituite mai multe echipe de polițiști care au demarat imediat atât activități investigative cât și de căutare, exploatând toate elementele probatorii și pistele conturate în anchetă. La mai puțin de 12 ore de la comiterea faptei a fost identificat principalul suspect, Boca Roberto Elisei, un tânăr de 21 de ani din orașul Cajvana.

Marți, începând cu ora 15:50, lucrătorii de poliție judiciară au efectuat percheziția domiciliară cu sprijinul unei grupe din cadrul SAS Suceava. La vederea polițiștilor, tânărul, care se afla la domiciliu, a încercat să fugă cu un autoturism marca Mercedes A. Fiind urmărit de lucrătorii de poliție,  Elisei Boca a fost imobilizat și a fost dus la locuința în vederea efectuării percheziției domiciliare. Individul a indicat faptul că a distrus prin incendiere geaca de culoare verde și pantofii sport cu care era îmbrăcat la comiterea jafului de la Iaslovăț. De asemenea, suspectul i-a condus pe lucrătorii de poliție la locul în care a incendiat geaca și perechea de pantofi sport, în gradina din spatele imobilului perchezi­ționat și a descris în detaliu modul în care a comis fapta. Tot cu ocazia percheziției domiciliare a fost identificată și ridicată o pereche de pantaloni sport de culoare gri deschis identici cu pantalonii folosiți de autor la comiterea faptei precum și suma de 764 lei provenită din fapta de talhărie. În cadrul cercetărilor efectuate până la ora 19:30, nu a fost identificat pistolul utilizat de numitul Boca Roberto Elisei la comiterea faptei, deși acesta i-a condus pe lucrătorii de poliție judiciară la o distanță de circa 500 metri de locul faptei, pe podul ce traversează părăul Iaslovăț, indicând că a aruncat pistolul în albia pârăului. Ulterior, în anchetă, tânărul a recunoscut că a ascuns arma la domiciliul tatălui său. În jurul orei 20:00 a fost ridicat de la tatăl suspectului pistolul folosit de fiul său, un pistol metalic neletal.

Fiind reaudiat în prezența avocatului ales, tânărul a recunoscut faptele comise și a descris în detaliu modul de comitere a faptelor. Marți seara, față de suspectul Boca Roberto Elisei s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, ieri acesta fiind prezentat judecătorilor de la Judecătoria Rădăuți, care au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Tânărul este acuzat de  săvârșirea infracțiunilor de  ”tâlhărie calificată”, ”nerespectare a regimului armelor și munițiilor”  și ”deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării”.

Trebuie menționat faptul că, în timpul efectuării cercetărilor, Boca Elisei  a achitat în integralitate prejudiciul produs prin comiterea jafului,  în sensul că a plătit prin intermediul tatălui său suma de 1.380 lei către administratorul SC CLIPA SRL Iaslovăț. (O.S.)

 

Vezi si

Patru oferte depuse la licitația pentru bazinul olimpic de 6 milioane de euro de la Dorna

Valoarea estimată a licitației organizate de Compania Națională de Investiții pentru un bazin de dimensiuni …