Wednesday , May 18 2022

Au început lucrările la ansamblul rezidențial “Ştefan cel Mare”

Lucrările de „degajare a terenului” de vechile clădiri și de consolidare, în vederea edificării ansamblului rezidențial „Ştefan cel Mare” în spatele liceului cu același nume, au demarat zilele trecute. „Pregătirea terenului” dintre străzile Armenească și Dragoș Vodă, în spatele Colegiului Național „Ştefan cel Mare”, a fost executată de SC General Construct SRL, dezvoltatorul care va ridica impunătorul ansamblu rezidențial.

Primele lucrări au însemnat demolarea autogării și nivelarea terenului situat între străzile Petru Rareș, Vasile Alecsandri, Ion Creangă și Armenească. Nu e mai puțin adevărat că în perimetrul străzilor Armenească și Vasile Alecsandri din municipiul Suceava urmează a fi realizat un nou modul termic în locul punctului termic actual ce va fi desființat. Scopul este însă nu cel de a moderniza o componentă a sistemului public de termoficare al Sucevei, ci este cel de realizare a ansamblului rezidențial care prevede edificarea a 125 de apartamente și a 4.400 mp. de spații comerciale în blocuri.

La prima subzonă (în spatele Colegiului Ştefan cel Mare) accesul auto/pietonal se va face din străzile Dragoș Vodă și Armenească, la a doua subzonă (locul autogării) accesul se va realiza din străzile Armenească și Ion Creangă prin amenajarea unui sens giratoriu, dar și de pe strada Petru Rareș. Nu doar în spatele Colegiului Național „Ştefan cel Mare”, ci și în laterala acestuia, mai exact pe locul unde a fost clădirii autogării, între timp demolată, activitatea fiind mutată pe strada Traian Vuia. Astfel, pe acea „subzonă” (denumirea fiind în legătură cu realizarea/tratarea unitară a proiectului din spatele și din laterala liceului în cadrul Planului de Urbanism Zonal) va apărea un imobil cu funcțiuni mixte, de locuințe și spații comerciale, cu demisol, parter și un număr variabil de etaje, de la un corp la altul. (D.P.)

Vezi si

Patru oferte depuse la licitația pentru bazinul olimpic de 6 milioane de euro de la Dorna

Valoarea estimată a licitației organizate de Compania Națională de Investiții pentru un bazin de dimensiuni …

One comment

  1. Planul urbanisitic prevede aglomerarea orasului pana la sufocare .. pacat. Sa construiasca, tata, la periferie, se inghesuie ca limbricii toti in centru pe aprobarea primariei, care ne reprezinta ..