Saturday , March 25 2023

Au început înscrierile pentru anul școlar 2023-2024 la Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc

Termenul limită de înscriere este 24 martie a.c. Perioada desfășurării selecției este stabilită între 6 februarie – 11 aprilie, iar examinarea medicală se va face între 20 februarie și 13 aprilie. Pentru anul școlar 2023-2024, colegiul militar câmpulungean scoate la concurs 168 de locuri, la specializarea matematică-informatică, cu predare în regim intensiv in limba engleză.

Elevii care își doresc să urmeze o carieră militară trebuie să se înscrie în această perioadă în vederea susținerii admiterii la liceele de profil, pentru anul școlar 2023-2024. Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc scoate la concurs 168 de locuri, la specializarea matematică-informatică, cu predare în regim intensiv la limba engleză. Anual, pentru admiterea în clasa a IX-a, au fost alocate câte 120 de locuri pentru fiecare din cele 5 colegii militare din țară, însă anul trecut, după repartizarea computerizată a candidaților care au susținut și promovat toate probele, Ministerul Educației a decis, la solicitarea Ministerului Apărării Naționale, suplimentarea cifrei de școlarizare. Drept urmare, acesta va fi al doilea an în care colegiul câmpulungean scoate la concurs 168 de locuri.

”Vrei să faci parte din marea familie a Armatei Române? Primul pas spre o carieră de succes este să devii elev militar. Te așteptăm să ocupi unul dintre cele 168 de locuri disponibile din Colegiul Național Militar <Ştefan cel Mare>. Se pot înscrie elevii din clasa a VIII-a!!! Colegiul asigură o educație complexă, activitatea de învățământ fiind principala direcție spre care se îndreaptă pregătirea elevilor, specifică filierei vocaționale, specializarea matematică-informatică, profil militar. Viitorul începe cu alegerea profesiei. Alege ce ți se potrivește și înscrie-te acum!”, este mesajul transmis de unitatea de învățământ militar din Câmpulung Moldovenesc.

Înscrierea candidaților se face online, de către unul dintre părinți (sau tutore), la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php, sau mergând personal la biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean. Termenul limită de înscriere este 24 martie a.c. Absolvenții de gimnaziu care vor să devină elevi militari trebuie să parcurgă câteva etape, după înscrierea propriuzisă, printre care selecție, examinare medicală, întocmirea dosarului de candidat, iar la final să susțină concursul de admitere. Perioada desfășurării selecției este stabilită între 6 februarie – 11 aprilie, iar examinarea medicală se va face între 20 februarie și 13 aprilie.

Criteriile specifice de recrutare sunt vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2023; absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere. Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

În România există 5 colegii naționale militare, și anume Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza, Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu” Craiova și

Colegiul Național Militar ”Alexandru Ioan Cuza” Constanța, încadrate la filiera vocațională. (Oana NUȚU)

Vezi si

TÂRGUL DE PAȘTI, în perioada 6 – 14 aprilie 2023, pe Esplanada din centrul Sucevei

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează în …