Monday , March 4 2024

Au fost reținuți încă trei indivizi din banda care a dat buzna la miezul nopții peste doi tineri într-un apartament din Rădăuți, i-au bătut și au cerut bani

Polițiștii rădăuțeni au continuat cercetările în cazul unei tâlhării comise în noaptea de 23 spre 24 octombrie, când mai mulți bărbați mascați au intrat peste un cuplu de tineri într-un apartament din Rădăuți și i-au bătut, cerându-le bani. În acest  caz, alți patru tineri au fost deja arestați, cercetările scoțând la iveală că aceștia au mai avut trei complici, care au fost reținuți în cursul zilei de joi, 7 decembrie.

Reamintim că în data de 24 octombrie, ora 03.10, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin  112 de către o femeie cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuința sa și i-au agresat soțul. Cu ocazia verificărilor efectuate a rezultat faptul că tânăra de 17 ani are o relație de concubinaj de cca. 5 luni cu un bărbat de 21 de ani din comuna Ulma, cei doi locuind cu chirie, fără forme legale într-un apartament dintr-un bloc de pe raza municipiului Rădăuți.

Pe 24 octombrie, în jurul orei 03:00,  mai multe persoane care aveau fețele acoperite, au forțat ușa apartamentului în care locuiesc cei doi tineri și au pătruns în interior. Femeia a fost imobilizată de către unul dintre agresori, fiindu-i luat telefonul mobil pe care îl avea în mână. Ceilalți indivizi au mers în una din camerele apartamentului, unde l-au agresat fizic pe concubinul  tinerei, respectiv pe bărbatul de 22 de ani, părăsind ulterior apartamentul și luând cu ei un telefon mobil, victimele nereclamând sustragerea altor bunuri sau valori.  În urma investigațiilor și a cercetărilor efectuate au fost identificați patru bărbați, unul de 21 ani, din Rădăuți, unul de 19 ani, din  Marginea, unul de 18 ani, din Arbore și unul de 19 ani, din Grănicești, bănuiți de comiterea faptei. Miercuri, 22 noiembrie,  polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Rădăuți au pus în executare un 5 mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor identificate cât și la un imobil din Rădăuți despre care au existat date și informații că cei patru ar locui fără forme legale. Astfel, au fost efectuate percheziții pe raza localităților Rădăuți, Marginea, Clit, Iacobești iar la un imobil din Rădăuți au fost identificați cei patru bărbați. În urma activităților de urmărire penală efectuate, în cauză a fost dispusă efectuarea urmăririi penale față de cei patru bărbați, sub aspectul comiterii faptei de tentativă la infracțiunea de „tâlhărie calificată”, aceștia primind mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În continuarea cercetărilor efectuate de lucrătorii Poliției Mun. Rădăuți privind infracțiunea de „tâlhăria calificată”, când Colibaba Paul Alexandru, Hînțari David, Tivda David Ionatan, Vengjenec Vili Ștefan, au pătruns prin efracție în apartamentul din  Rădăuți, unde au exercitat acțiuni violente asupra bărbatului de 21 de ani și aspura tinerei de 17 ani, solicitându-le acestora sume de bani, în scopul de a fi însușite pe nedrept,  pe 7 decembrie 2023, au fost identificați și conduși la sediul Poliției Rădăuți – Biroul Investigații Criminale, numiții Lavric Sebastian Vlăduț, de 19 ani, Simionovici Cristian Ionuț, de 18 ani și minorul C. I., de 17 ani, toți din Rădăuți.

Din administrarea probatoriului s-a stabilit faptul că aceștia i-au sprijinit pe inculpații Colibaba Paul Alexandru, Hînțari David, Tivda David Ionatan, Vengjenec Vili Ștefan (persoane arestate deja) la comiterea faptei de tâlhărie .

În urma audierilor,a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de suspecții Lavric Sebastian Vlăduț, Simionovici Cristian Ionuț și minorul C. I., urmând ca în cursul zilei de 8 decembrie să fie prezentați instanței cu propunerea arestării preventive.

Vezi si

Urmărire cu focuri de armă la ieșirea din Suceava spre Adâncata. Un tânăr de 21 de ani, fără permis, a fost reținut

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în Burdujeni, la orele 00:50, polițiștii suceveni au efectuat …