Saturday , November 26 2022

Atenție, șoferi! Taxa de parcare a crescut în Suceava de la 2,5 la 4 lei/oră. S-au mărit și amenzile

Taxa pentru parcarea pe spațiile special amenajate de Primărie pe străzile din municipiul Suceava, inclusiv parcările subterane, a crescut de la 1 octombrie de la 2,5 lei la 4 lei/oră. Tariful se aplică pentru toate parcările în zilele de luni-sâmbătă, în intervalul orar 08-20.00, duminică și sărbătorile legale parcarea fiind gratuită.

Măsura a fost votată în ședința Consiliului Local din 25 august și  modificările aduse ”Regulamentului de funcționare a parcărilor cu plată” prevăd, pe lângă mărirea tarifului orar, și unele ”facilități”, cum ar fi posibilitatea achiziționării de către riverani a unui abonament de 300 de lei/an pentru parcare după ora 16.00 sau de 800 de lei pe an pentru parcare între orele 08.00-20.00.

Orice posesor de autoturism poate achiziționa un abonament de zi pentru parcare, la prețuri cuprinse între 1.428 și 1.680 le/an, cu mențiunea că acestea nu rezervă un loc anume în parcare, ci permit parcarea mașinii în limita locurilor disponibile.

De asemenea, Consiliul Local a hotărât ca de la 1 octombrie să fie majorate și amenzile pentru cei care nu plătesc parcarea sau parchează neregulamentar, noile amenzi având valori între 800 și 1.500 de lei. Vandalizarea parcometrelor va fi sancționată cu amenzi cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei. (O.S.)

 

Vezi si

Foresta câștigă cu 2-0, pe Areni, în fața celor de la Șomuz Fălticeni. Bucovina Rădăuți –  Viitorul Darabani: 4-0

Fotbaliștii antrenați de Dorin Goian s-au impus sâmbătă cu 2-0 în fața  celor de la …

2 comments

  1. Prețul creste ca să scoată cheltuiala făcută cu mașinile celor din Ucraina. (Este drept ca au crescut toate preturile, dar locurile de parcare ce legătură au cu criza?) Pentru proști din Suceava nu se poate lăsa gratuit. Din totdeauna cei de la conducere fie din guvern, fie din conducerea locala au fost curbe cu doua fețe. Totul pentru ei și pentru alți. Pentru ai tai din județ sau țară nimic. Am ajuns cu Lungu ca și cu Puțin, fac amândoi ce vor. Dar lasă impresia ca de fapt lupta pentru ai lor. Trăiască tovarășul Lungu.

  2. Pai isi cressc indata salariile au nevoie de bani la primarie..