Saturday , June 22 2024

Astăzi, la Suceava, Festivalul Internaţional “Obiceiuri de Iarnă”. Paradă, urmată de spectacole pe esplanada din centrul orașului

Marți, 27 decembrie 2022, municipiul Suceava va găzdui o nouă ediție a Festivalului Internaţional “Obiceiuri de Iarnă”, un eveniment organizat de Consiliul Județean Suceava prin Centrul Cultural “Bucovina”.
Conform vicepreședintelui Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă,  ediția de anul acesta va reveni  la amploarea pe care o avea înainte de pandemie. ”Vă așteptăm la Suceava, de la ora 11, pe toți, cu mic, cu mare, suceveni și turiști, pe voi cei din diaspora aflați acasă de Sărbători, să ne bucurăm împreună de inegalabila paradă a tuturor obiceiurilor de iarnă din Bucovina, care are loc pe străzile din Suceava. Participă grupuri din tot județul Suceava și invitați din țară și de peste hotare”, a declarat vicepreședintele CJ Suceava.
Conform acestuia, parada va porni din dreptul Spitalul Județean Suceava, urmând ca în jurul orei 11.00, să ajungă în centrul municipiului Suceava, în zona Palatului Administrativ, după care, timp de câteva ore, pe esplanada din centrul orașului participanții vor susține un spectacol unic de datini și obiceiuri de iarnă.
Festivalul Internațional “Obiceiuri de iarnă” este o manifestare cultural-artistică dedicată sărbătorilor de iarnă, parte a Programului “Crăciun în Bucovina”, organizat de Consiliul Județean Suceava prin Centrul Cultural “Bucovina și are loc  în fiecare an în a treia zi de Crăciun, pe 27 decembrie. (O.S.)

Vezi si

Șofer amendat și lăsat fără permis 120 de zile, după ce a fost filmat cum depășește pe trecerea de pietoni și era să lovească un copil (VIDEO)

Vineri, 21 iunie, în mediul on-line au fost publicate imagini video care surprindeau încălcări ale …