Tuesday , December 6 2022

Aproape 500 de amenzi aplicate de polițiști săptămâna trecută pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

În perioada 22 – 27.03.2021 polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 569 de societăți comerciale și 114 mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 490 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020  în valoare de 78.200 lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 7454 de persoane.

Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, polițiștii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv  modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privința respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Co

Au fost efectuate verificări, de asemenea și în zona hypermarket-urilor și în zonele aglomerate. O atenție deosebită a fost acordată zonei Vatra Dornei cu incidență sporită în ceea ce privește rata infectării. Totodată, au fost controlate toate restaurantele și sălile de evenimente pentru a se asigura respectarea legii cu privire la interdicția de organizare a evenimentelor private. De asemenea, au fost instruiți cu privire respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului toți administratorii de unități economice, restaurante, pensiuni și unități turistice.

“În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.  Recomandăm tuturor cetățenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava.

Vezi si

Incendiu puternic la pensiunea “La Filuță” din Mălini. Pompierii intervin cu 10 autospeciale (VIDEO)

Pompierii din Suceava intervin luni seara pentru stingerea unui incendiu izbucnit la pensiunea agroturistică “La …