Friday , September 22 2023

Aproape 30% dintre școlile din județul Suceava au primit azi elevii în bănci. În 161 de unități de învățământ activitățile se desfășoară online

Azi au fost reluate cursurile cu prezență fizică în 68 de unități școlare din județul Suceava, printre care se numără doar cinci grădinițe, în care rata de vaccinare a personalului este de minimum 60%, așa cum prevede Ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății, modificat și publicat vineri. Potrivit listei ce cuprinde ratele de vaccinare din fiecare unitate de învățământ din județul Suceava, publicată de Inspectoratul Şcolar Județean Suceava, 70,3% dintre acestea au rate de vaccinare a personalului mai mici decât cea impusă pentru cursurile în format fizic. Decizia trecerii de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face în situația atingerii procentului de 60%, prin raportare în fiecare zi de vineri.

Vacanța forțată a elevilor s-a încheiat, iar azi au primit elevii în bănci doar acele unități de învățământ în care minimum 60% din personal este vaccinat. Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății cu regulile pentru școli, modificat și publicat vineri, prevede că ”reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat. Începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor se face în regim online pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60% din personal este vaccinat. Trecerea de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face prin decizia consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar, cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB, în situația atingerii procentului de 60%”.

La nivelul județului Suceava, este vorba despre 68 de unități școlare, printre care se numără doar cinci grădinițe. În municipiul Suceava au fost reluate cursurile cu prezență fizică în 14 unități școlare, și anume Grădinița cu Program Normal ”Obcini”, școlile gimnaziale nr. 3 și nr. 8, Şcoala Gimnazială ”Miron Costin”, Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă”, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială nr. 5 ”Jean Bart”, școala Gimnazială ”Grigore Ghica Voievod”, colegiile naționale ”Ştefan cel Mare” și ”Petru Rareș”, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir”, Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” și Şcoala Postliceală Sanitară Suceava.

Potrivit listei ce cuprinde ratele de vaccinare din fiecare unitate de învățământ din județul Suceava, publicată de Inspectoratul Şcolar Județean Suceava, 70,3% dintre acestea au rate de vaccinare a personalului mai mici decât cea impusă pentru cursurile în format fizic. Este vorba despre 161 de unități, iar alte 68 au rate de vaccinare între 60 și 100%.

Doar două unități de învățământ, ambele particulare, au rată de vaccinare de 100%, și anume școala Postliceală Sanitară Centrul de studii ”Ştefan cel Mare și Sfânt” Suceava și Şcoala Postliceală FEG Education filiala Suceava. La polul opus, cu niciun angajat vaccinat, se situează tot o școală sanitară, fiind vorba despre Şcoala Postliceală Sanitară ”Țara de Sus” Vatra Dornei, care este și singura unitate de învățământ din județul nostru cu 0% rată de vaccinare.

Referitor la unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul nostru, cea mai mică rată de vaccinare a fost raportată de Şcoala Gimnazială nr. 2 Iaslovăț, unde s-au imunizat prin vaccinare 4,55% dintre angajați. Alte două unități școlare au o rată sub 10%, fiind vorba despre Şcoala Gimnazială Ulma-7,89% și Şcoala Gimnazială Gulia-9,38%, la care se adaugă și Liceul particular ”Natanael” Suceava, cu 7,89% angajați vaccinați, în timp ce 12 unități au raportat rate de vaccinare în rândul personalului între 10 și 20%.  Cele mai mari rate de vaccinare sunt la Grădinița cu Program Prelungit ”Micul Prinț” Rădăuți-83,87%, Clubul Sportiv școlar Rădăuți și Clubul Sportiv școlar Vatra Dornei-83,33% și Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni-80,68%.

Decizia trecerii de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face prin decizia consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar, în situația atingerii procentului de 60%, prin raportare la fiecare zi de vineri. (Oana NUȚU)

Vezi si

Aproape 3 milioane de euro pentru blocul de pe strada Rarău unde a fost explozia anul trecut

Indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea blocului de pe strada Rarău din Burdujeni unde a avut loc …