Sunday , February 5 2023

Anul acesta demarează lucrările la noua secție de oncologie a Spitalului Județean

O clădire cât un mic spital va fi amenajată la Spitalul Vechi. Este vorba de unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale Consiliului Județean și ale Spitalului Județean, totodată: o nouă secție de oncologie. Licitația pentru noua clădire a fost finalizată în decembrie 2022 iar potrivit celor afirmate de președintele Consiliului Județean Suceava, contractul a fost semnat iar lucrările pot să înceapă de anul acesta.


Va fi un spital cu 83 de paturi, care este foarte important”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, adăugând că laboratorul de medicină nucleară și centrul de radioterapie funcționează și vor fi completate cu această investiție atât de necesară ce include și ambulatoriu și spațiu pentru familie care să stea cu bolnavii.
Creșterea numărului celor diagnosticați cu diverse afecțiuni oncologice la nivelul județului nostru este doar unul din motivele pentru care o astfel de investiție este importantă. La fel de important este însă aspectul legat de creșterea calității actului medical iar fără investiții de acest gen este aproape imposibil să se țină pasul cu standardele și așteptările publicului.
Deși această investiție de 10 milioane de euro – construirea „spitalului de oncologie” (exprimarea ușor hiperbolică îi aparține lui Gheorghe Flutur) în curtea spitalului vechi – este cu certitudine una dintre investițiile majore din 2023, nu va fi doar aceasta la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Președintele CJ Suceava a anunțat că la SJU vor fi făcute investiții de zeci de milioane de euro: combaterea infecțiilor nosocomiale și prevenirea îmbolnăviri pacienților, secția ATI pentru nou născuți, fluide medicale, rețeaua de alimentare cu apă înlocuirea ei și punerea în siguranță a pacienților la spital, demararea pasajului subteran între pavilioanele așa numitului Spital Vechi și corpurile de clădire de la Spitalul Nou. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …