Friday , December 8 2023

Anchetă la Spitalul din Rădăuți după ce un medic a speriat toată țara spunând că a  descoperit un caz de variolă

Medicul Andi Agrosoaie susține că are o pacientă suspectă de variolă u acesta a postat pe mai multe rețele de socializare foto­grafii cu femeia în vârstă de 49 de ani. Spitalul Rădăuți și conducerea DSP Suceava infirmă categoric și încep o anchetă. Medicul Agrosoaie nu ar fi la prima abatere, acesta lansând în mai multe rânduri tot felul de diagnostice alarmiste. În toiul pandemiei de coronavirus, acesta a solicitat conducerii de la acea vreme a spitalului concediu de paternitate, aproape blocând activitatea Secției de Boli Infecțio­ase în perioadă de criză.

Medicul infecționist Andi Agrosoaie de la Spitalul Municipal Rădăuți riscă să fie sancționat, după ce a anunțat Ministerul Sănătății că ar fi la unitatea spitalicească din localitate o pacientă suspectă de variolă, ba mai mult, a postat fotografii cu pacienta pe mai multe rețele de socializare, anunțând că primul caz de variolă din România a fost identificat la Spitalul Municipal Rădăuți, fără a anunța conducerea unității sau măcar șeful din secția de Boli Infecțioase.

”Conducerea Spitalului Municipal Rădăuți infirmă zvonul lansat de către doctorul Agrosoaie privind suspiciunea de primul caz din România de Variola Maimuței. Șeful secției Infecțioase, medic primar Angelica Popescu, a confirmat că pacientul are simptomele de varicelă și că alarma este falsă. Mai mult, pacientul provine dintr-o familie în care au fost mai multe cazuri de varicelă în ultima perioadă”, a declarat Dan Vatră, managerul spitalului rădăuțean.

Și conducerea Direcției de Sănătate Publică a anunțat că diagnosticul pus de medicul Agrosoaie nu este real și doar induce panică în rândul populației.

”Contrar informațiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuți, DSP Suceava  infirmă această suspiciune. Pe raza județului Suceava nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței sau vreo suspiciune de îmbolnăvire. Cazul de la Rădăuți este, din punct de vedere clinic și epidemiologic, al unei paciente de 49 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copiii, membri de familie, care au avut acestă boală, conform șefului secție de Boli Infecțioase de la spitalul din localitate, medicul Angelica Popescu. Principalul mod în care poate fi răspândită boala este în timpul contactului fizic apropiat și prelungit cu o persoană care are variola maimuței. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței”, a transmis Olivia Ioana Vlad, director general al DSP Suceava.

Luni dimineață, atât conducerea DSP, cât și conducerea unității spitalicești vor începe o anchetă internă, deoarece medicul Agrosoaie nu este la prima abatere, acesta lansând în mai multe rânduri tot felul de diagnostice alarmiste. Menționăm că în timpul pandemiei de coronavirus, acesta a solicitat conducerii de la acea vreme a spitalului concediu de paternitate, aproape blocând activitatea secției de Boli Infecțioase în perioadă de criză. (Cristina RUȘTI)

 

Vezi si

Flutur: Am semnat Autorizația de construire a reţelei  de gaze naturale pentru asocierea Boroaia – Fântâna Mare – Bogdănești

Președintele Consiliului Județean Suceava a explicat că este vorba despre un proiect în valoare de …

One comment

  1. Agrosieroaie