Friday , February 3 2023

Alți doi șoferi drogați, prinși în zona Rădăuți. Unul dintre ei a încercat să fugă, fiind scos din mașină sub amenințarea armelor și reținut

Sâmbătă, în doar o oră, polițiștii din Rădăuți au prins doi bărbați conducând sub influența drogurilor. În primul caz, un șofer de 30 de ani, din Straja, nu a oprit la semnalele polițiștilor, fiind urmărit până când a lovit două mașini și a fost blocat. Individul nu a vrut să coboare din mașina sa, fiind nevoie ca polițiștii să-l amenințe cu pistoalele. În urma testării, a reieșit că bărbatul consumase metamfetamină. Pe lângă toate, bărbatul din Straja nu avea nici permis de conducere. Puțin mai târziu, la Voitinel, polițiștii au depistat un tânăr de 27 de ani, din Putna, care conducea, de asemenea, sub influența drogurilor.

Sâmbătă, în jurul orei 14:00, polițiștii echipajului din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Biroul de Ordine Publică, deplasându-se pe str. Piața Unirii, au observat un autoturism, care circula pe un segment de drum cu sens unic. S-a efectuat semnal regulamentar de oprire, folosindu-se semnalele luminoase și acustice, moment în care, conducătorul autoturismului nu s-a conformat, continuându-și deplasarea în trombă.   Având în vedere că autoturismul în cauză nu a oprit la semnal, s-a procedat la urmărirea acestuia, iar pe str. Piața Unirii din Rădăuți acesta a intrat în coliziune cu două autoturisme, fiind blocat în partea din spate cu autosepciala de poliție. În acel moment autoturismul nu și-a mai putut continua deplasarea, iar polițiștii au efectuat somațiile legale, ulterior șoferul fiind extras din autoturism, imobilizat și încătușat. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 30 ani din comuna Straja, acesta aflându-se singur în autoturism. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. Ulterior, bărbatul a fost testat cu aparatul DRUGTEST marca Drager, iar rezultatul testului a fost pozitiv privind substanța Metamfetamină.

De asemenea, cu ocazia conducerii la sediul Poliției municipiului Rădăuți, acesta a fost testat cu aparatul etilometru iar testul a indicat o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus și la unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice.

În urma activităților desfășurate și a probatoriului administrat cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, fără a poseda permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”, prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Rutier s-a dispus reținerea șoferului pentru o perioadă de 24 ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Tot în cursul zilei de sâmbătă, în jurul orelor 14:00, pe DN 2E de pe raza comunei Voitinel, polițiștii au oprit la ieșirea din Voitinel spre Horodnic de Sus, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 27 ani din Putna.   Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Având în vedere comportamentul agitat al șoferului, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest Druger, ocazie cu care a ieșit pozitiv pentru BENZODIAZEPINES (BZO), motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, în vederea recoltării de mostre biologice, loc unde, în prezenta cadrelor medicale a refuzat recoltarea de mostre biologice. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. (O.S.)

 

Vezi si

Peste un milion de euro în 2022 din taxele, abonamentele și amenzile la parcările publice din Suceava

Viceprimarul Lucian Harșovschi este de părere că „pentru majoritatea sucevenilor parcările cu plată sunt de …