Saturday , August 13 2022

Alte 5 medii de 10 obținute de candidați suceveni în urma soluționării contestațiilor. Județul Suceava are acum 12 decariști la Bacalaureat 2022

Rezultatele finale la examenul național de Bacalaureat 2022 au fost publicate vineri dimineață de Ministerul Educației. În urma soluționării celor 1.885 de contestații depuse în județul Suceava, alți 56 de candidați au reușit să promoveze examenul, rata de promovare urcând de la 76,72%, cât era inițial, la 77,90%.

Astfel, 3.699 de candidați, dintr-un total de 4.748 prezenți, au promovat Bac-ul în această sesiune, reușind să obțină medii peste 6.

Situația mediilor de 10 din județul Suceava s-a schimbat, în sensul că numărul decariștilor a crescut de la 7 la 12. Cei cinci absolvenți de 10 care au obținut note maxime în urma contestațiilor sunt Alexandru Butnaru-specializarea matematică-informatică intensiv, Daniela Căpusneac-specializarea științe sociale și Isabella Ududec-specializarea științe sociale bilingv engleză, toți trei de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, Dinu Dan Hostiuc, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, specializarea științe ale naturii, și Marian Tenciu, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, specializarea filologie.

De la stânga la dreapta, Căpusneac Daniela Mihaela, Ududec Isabella, Butnaru Alexandru, Hostiuc Dinu Dan și Marian Tenciu.

Ei se alătură primilor 7 decariști: Lavinia Cîrdei și Cosmin Țugui, ambii de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, absolvenții fiind foști colegi de clasă, la specializarea științe sociale intensiv engleză, Alina Vișan, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, specializarea științele naturii, Miruna Ștefana Buliga, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, specializarea științe sociale bilingv română-franceză, Andrei Horgot, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, specializarea matematică-informatică, Simina Buculei, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, specializarea filologie, și Ilinca Rusu, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului, specializarea filologie, intensiv limba franceză.

La nivelul județului Suceava au fost depuse 778 de contestații la Limba română, 287 la Matematică, 273 la Biologie, la Istorie 266, Logică, argumentare și comunicare – 110, Geografie – 81, Informatică – 42, Fizică – 24, la Sociologie și Psihologie câte 8, Filosofie și Economie câte 3 contestații și Chimie 2.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulativ, recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise. (Oana NUȚU)

Vezi si

Flutur: Județul Suceava primește 10 milioane de euro la rectificare bugetară

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat că, conform Proiectului de rectificare bugetară lansat …