Tuesday , December 6 2022

Alexandru Moldovan a fost numit din nou prefect al județului Suceava

Fostul prefect de Suceava, Alexandru Moldovan,  va reveni în funcția pe care a ocupat-o din decembrie 2019 până în prima parte a anului 2021. Acesta va depune jurământul astăzi, la ceremonia de învestire urmând să participe Gheorghe Sorescu, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Guvernul a decis, în ședința de vineri, numirea de noi prefecți în județele Argeș, Buzău și Suceava.
Potrivit hotărârilor adoptate de Executiv, Radu Valeriu Perianu a fost numit în funcția de prefect al județului Argeș, Daniel Marian Țiclea – prefect de Buzău, iar Gheorghe Alexandru Moldovan – prefect de Suceava.

Alexandru Moldovan va depune jurământul de investitură astăzi, de la ora 9,  iar la ceremonia de investire va participa Gheorghe Sorescu – subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne –  precum și subprefecții județului Suceava, Rusu Alexandru-Marian Salup și Daniel  Prorociuc.

Jurist de profesie, Alexandru Moldovan a fost pentru o perioadă angajat în cadrul Instituției Prefectului – Județul Suceava apoi la Consiliul Județean unde a condus de pe funcția de director structura care se ocupă de partea juridică din administrația județeană.

În perioada cât a activat pe funcția de prefect, Alexandru Moldovan s-a confruntat cu gestionarea contextului pandemic, așa cum era în 2020, adică având un număr mai mare de ambiguități atât tehnic-juridice de soluționat, situații solicitante dat fiind gradul de noutate al situației care era la acea vreme. Revenirea sa coincide cu valul al patrulea al pandemiei de noul coronavirus, val care pare că nu încetează deși la un moment dat se vehicula că vârful va fi atins până în 20 octombrie.

În ce-l privește pe Alexandru Moldovan, el a fost înlocuit din funcția de prefect după înțelegerile de la nivel central din coaliția PNL-USRPLUS-UDMR (coaliție care actualmente nu mai există) și care la începutul lui 2021 a decis înlocuirea prefectului de Suceava cu altul susținut de USR, respectiv Iulian Cimpoeșu, care a fost demis din funcție după ce formațiunea politică a ieșit de la guvernare. 

 

Vezi si

Testări gratuite pentru diagnosticarea precoce a cancerului mamar, între 12 și 16 decembrie, în județul Suceava

Echipa medicală a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iaşi va efectua, în luna decembrie, mamografii …