Wednesday , May 25 2022

Activitățile culturale din municipiul Suceava vor fi sprijinite de la bugetul local în limita sumei de 18 milioane de lei. Cei mai multi bani ii va primi Teatrul – peste 2,6 milioane de euro

3,46% din bugetul local al municipiului Suceava pentru 2021 – proiectul urmând a foi aprobat în ședința de joi, 25 martie – va fi alocat pentru susținerea activităților culturale. În conferința de presă de miercuri, 24 martie, primarul Ion Lungu a explicat că este vorba de o sumă de circa 18 milioane de lei.

Suma cea mai mare va fi alocată de Primăria municipiului Suceava pentru a fi susținută în continuare activitatea Teatrului Municipal „Matei Vișniec”. Mai exact, este vorba despre 12,896 de milioane de lei care revine instituției teatrale.

În cadrul conferinței săptămânală de presă, primarul Ion Lungu a anunțat că Fanfara Asociației Maestro Art va primi 120.000 de lei pentru spectacolele ordinare și extraordinare pe care le va susține în parcurile din Suceava. Spectacolele vor avea durata de o oră și, conform programului, fanfara va susține în fiecare duminică în parcurile din municipiu 18 spectacole cu muzică de promenadă la care se vor mai adăuga 17 spectacole extraordinare cu muzică de promenadă/militară susținute în zilele importante ale sărbătorilor religioase și militare, la solicitarea Municipiului Suceava și Consiliului Local al Municipiul Suceava.

Totodată, Asociația Sing Bucovina va primi 100.000 de lei pentru corala „Ciprian Porumbescu” care va susține spectacole. De asemenea, va fi prevăzută aloca sumei de 50.000 de lei pentru Asociația Arcanul, iar pentru organizarea Festivalului Internațional de muzică ușoară Asociației Romantic Art I se vor acorda 100.000 de lei. (D.P.)

Vezi si

Polițiștii de frontieră au descoperit că Mercedesul de 35.000 de euro al unei femei din Suceava este furat din Olanda

Marți, 24 mai, în jurul orei 18.30, un echipaj al poliției de frontieră a identificat …