Tuesday , July 23 2024

97 de absenți și niciun candidat eliminat de la proba la Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat

Prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, cea la limba și literatura română, a avut loc luni, în 16 centre de examen din județul Suceava. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, au fost prezenți 4.752 candidați, dintr-un total de 4.849 candidați înscriși pentru a susține proba, fiind deci doar 97 de absenți. Niciun candidat nu a fost eliminat.

Candidații de la profilurile umanist și pedagogic au avut la Subiectul I un text argumentativ pe tema ”Dacă emoțiile influențează sau nu sinceritatea exprimării”, Subiectul II a fost despre rolul notațiilor autorului într-un text dramatic dat, iar la Subiectul III au avut de realizat un eseu de 400 de cuvinte cu particularitățile de construcție ale unui personaj dintr-o nuvelă studiată.

La profilul Real, primul subiect a fost un text la prima vedere din Gabriel DImiseanu, ”În vizită la Tudor Arghezi”, la subiecul a II-lea elevii au avut de explicat rolul notațiilor autorului într-un text dintr-o piesă de teatru de George Ciprian, iar la Subiectul al III-lea candidații au de scris un eseu de 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unei nuvele studiate.

Cei peste 5.000 de candidați din județul Suceava urmează să susțină marți Proba obligatorie a profilului, pe 4 iulie Proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 5 iulie va avea loc proba la Limba și literatura maternă. În zilele în care se desfășoară probele scrise, Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați, între orele 8:00 – 16:00, linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind organizarea/desfășurarea examenului.

Evaluarea probelor scrise va fi digitalizată. Lucrările sunt scanate în sala de examen, la sfârșitul probei scrise, în prezența candidatului, fiind încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenți. Secretizarea lucrării se face automat, în momentul încărcării, nemaifiind necesar a fi făcută de către candidați/profesorii asistenți. Ulterior, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu, prin intermediul platformei, către doi evaluatori aflați în alte județe decât județul din care provin candidații.

Rezultatele la probele scrise vor fi afișate pe 8 iulie, până la ora 12:00, iar contestațiile vor putea fi depuse în intervalul orar 12:00 – 18:00. Afișarea rezultatelor finale se va face pe 12 iulie. (O. NUȚU)

 

 

Vezi si

LUME, LUME… HAI LA TÂRG! Peste 100 de meșteri populari vor fi prezenți în weekend la Muzeul Satului Bucovinean 

Muzeul Național al Bucovinei organizează și în acest an manifestarea de tradiție LUME, LUME… HAI …