Saturday , September 18 2021

955 de locuri în clasa pregătitoare au rămas neocupate. A doua etapă de înscriere va începe la finalul lunii mai

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a informat că 6.289 de copii au fost înscriși în clasa pregătitoare în prima etapă, care s-a încheiat la finalul lunii aprilie. Pentru anul școlar 2021-2022, în învățământul primar au fost aprobate 370,93 de clase pregătitoare, cu o capacitate totală de 7.244 locuri. Drept urmare, au rămas disponibile 955 de locuri pentru etapa a doua.

Candidaţii înmatriculaţi şi locurile rămase libere, în fiecare unitate de învățământ, vor fi afişate în data de 20 mai. Cea de-a doua etapă de înscriere în învăţământul primar va începe pe 21 mai, când va fi comunicată procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile. În perioada 24-31 mai este programată depunerea sau transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie, dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

În cazul copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2021 și care nu au frecventat grădinița sau au revenit din străinătate, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Suceava va face evaluări psihosomatice și în perioada următoare. Asta după ce câteva zeci de părinți care lucrează în străinătate și intenționează să se întoarcă în țară în luna august au programat evaluarea copiilor la finalul verii, chiar începutul lunii septembrie. Conform metodologiei, la solicitarea părinților, serviciile de evaluare a dezvoltării copiilor se asigură și după încheierea perioadei de evaluare prevăzută în calendarul înscrierii în clasa pregătitoare. Documentele cu care trebuie să se prezinte părinții care însoțesc copiii la evaluare sunt copia certificatului de naștere al copilului și o adeverință de la medicul de familie cu specificația ”clinic sănătos/ apt pentru școală”.

Potrivit procedurii operaționale aprobate de IȘJ Suceava, elevii vor fi repartizați alfabetic în clasele pregătitoare, iar învățătoarele vor fi trase la sorți, în consiliile de administrație ale unităților de învățământ. Elevii cu CES vor fi ordonați alfabetic și repartizați, în mod egal, la fiecare clasă pregătitoare constituită. (O. NUȚU)

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Au fost reţinuți 4 bărbați din Șaru Dornei și Panaci, implicați în agresarea a doi jurnalişti şi a unui activist de mediu

Patru bărbaţi din comunele Șaru Dornei și Panaci, cu vârste cuprinse între 24 și 44 …