Thursday , February 2 2023

9 autobuze TPL transportă de la Siret refugiații care vor să ajungă la Aeroportul Suceava

Transportul refugiaților ucraineni de la Vama Siret către Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava va fi operat cu nouă autobuze ale societății de transport public local TPL Suceava.

Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul Ion Lungu, în contextul în care tot în prima parte a zilei de luni, 28 februarie, a fost aprobat în ședință extraordinară a CL Suceava un proiect de hotărâre privind acordarea de ajutoare umanitare orașului Cernăuți.

Explicația primarului Sucevei cu privire trimiterea în mod expres către Vama Siret a unor mijloace de transport în comun ține de faptul că o solicitare în acest sens a fost făcută de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Astăzi dimineață am pus la dispoziție ca urmare a unei solicitări a CJSU un număr de 9 autobuze clasice de la TPL care să transporte refugiați din Vama Siret până la Aeroportul Salcea. Asta după ce am luat acordul Consiliului de Administrație de la TPL. Suntem implicați total în această campanie de ajutorare a refugiaților din Ucraina”, a declarat Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …