Sunday , July 21 2024

6 kilometri de drum județean de la Brodina vor fi modernizați din acest an

Drumul Județean DJ 176 va fi modernizat, cel mai probabil din acest an, dacă nu vor fi probleme legate de contestații la licitație și de întârzieri la realizarea documentației. Teoretic, acestea nu ar trebui să fie, dar practic se pot întâmpla la licitația care va avea loc în mai puțin de două săptămâni, adică pe data de 22 martie. Scopul licitației organizată de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava este elaborarea documentației tehnice (PT, DDE și asistență tehnică din partea proiectantului) și a execuției lucrărilor de construcții pentru obiectivul de investiții „Modernizare DJ 176, km 42+700 – 48+697, Brodina – Brodina de Jos, județul Suceava”.

Principalele lucrări propuse a se executa, constau în: drum reabilitat pe o lungime de 5.935 metri, șanț pereat pe o lungime de 5.071 m, rigolă ranforsată de 15 metri lungime, ziduri de sprijin din gabioane cu înălțime de 1,5 m pe o lungime de 25 metri și ziduri de sprijin din gabioane cu o înălțime de 2,5 m pe o lungime de 10 m, precum și ziduri de sprijin din gabioane cu înălțimea de 3,5 m pe o lungime de 25 metri. Lucrările la cei aproape 6 kilometri de drum din zona de munte presupun și 24 de amenajări torenți, demolarea a podețe existente și realizarea a trei poduri, amenajarea a trei podețe laterale și a 38 de podețe accese proprietăți, dar și a unor podețe noi din tuburi PREMO – unul de 15m și 4 de 10m, precum și 11 reparații și decolmatări la camera de cădere/timpane, subzidiri la un podeț existent, dren longitudinal pe o distanță de 1.090 metri sau 9 drumuri laterale și un parapet metalic tip semigreu pe o lungime de 930 m.

Ridicarea cotelor a 10 cămine și relocarea a 11 stâlpi de iluminat vor mai fi luate în considerare la efectuarea lucrărilor, dar și elementele de semnalizare și siguranță rutieră pe toată lungimea drumului. Având în vedere că, obiectivul de investiții „Modernizare DJ 176, km 42+700 – 48+697, Brodina – Brodina de Jos, județul Suceava” este inclus spre finanțare prin Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, este necesar a se amplasa la locul investiției doua panouri de informare, cu privire la implementarea proiectului. Valoarea fără TVA este de 18,3 milioane de lei, dar rămâne de văzut cât va rezulta la licitația unde criteriul de atribuire al contractului va fi „cel mai bun raport calitate – preț”. (D.P.)

Vezi si

Băut și nervos tare, un bărbat din Bilca și-a dat foc la mașina care s-a stricat și nu mai pornea

Vineri seara, în jurul orelor 21.50, B. Pavel, din Bilca, se afla în curtea locuinței …