Saturday , May 8 2021

5.200 de locuri în clasa pregătitoare, ocupate în primele două săptămâni de înscrieri

Inscrierea copiilor în clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2021-2022, a început în data de 29 martie, iar pe parcursul a două săptămâni au fost ocupate 5.200 de locuri, din totalul de 7.244. Cea mai mare agitație a fost în prima săptămână, după cum arată cifrele înregistrate de Inspectoratul Şcolar Județean (IŞJ) Suceava, potrivit cărora circa 4.000 de părinți au depus dosare de înscriere a copiilor în învățământul primar. Inscrierile continuă până în data de 28 aprilie

IŞJ Suceava a pus la dispoziția părinților o linie TelVerde – 0800816230, disponibilă de luni până joi, în intervalul orar 8.00-16.30, și vineri, în intervalul orar 8.00 – 14.00, pentru orice fel de nelămuriri sau informații legate de înscrierea în învățământul primar.

Actele necesare pentru înscrierea copiilor la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2021-2022 sunt cererea de înscriere în clasa pregătitoare 2021, recomandarea de la grădiniță/rezultatul evaluării copilului de la CJRAE, actul de identitate al părintelui care face înscrierea – fotocopie și original, certificatul de naștere al copilului – fotocopie și original, alte documente în funcție de starea civilă a părinților, declarația pe propria răspundere pentru înscrierea în clasa pregătitoare, avizul medicului de familie/medicului școlar că elevul este ”apt de școală” și vaccinările de la medicul de familie/copie carnet de vaccinare. Dacă înscrierea se face la altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, este nevoie și de o copie după documentele care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare.

Potrivit procedurii operaționale aprobate de IŞJ Suceava, elevii vor fi repartizați alfabetic la clase, iar învățătoarele vor fi trase la sorți, în consiliile de administrație ale unităților de învățământ. Elevii cu CES vor fi ordonați alfabetic și repartizați, în mod egal, la fiecare clasă pregătitoare constituită. În urma repartizării se vor crea clase cu număr egal de elevi sau cu diferența de maxim un elev. Frații/ (inclusiv gemenii, tripleții) pot fi repartizați în aceeași clasă dacă părinții solicită acest lucru. (O. NUȚU)

Vezi si

Să nu ne mai amăgim! Nici autostrada A7 și nici măcar un drum expres nu vor ajunge degrabă la Suceava-Siret

Conform declarațiilor de acum două zile ale ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă (USR-PLUS), probabilitatea ca sectorul …