Friday , April 19 2024

436 de absenți la simularea probei la Matematică din cadrul Evaluării Naționale

Rezultatele la simularea Evaluării Naționale vor fi transmise elevilor în data de 14 aprilie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adaptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Elevii de clasa a VIII-a au susținut marți a doua probă din cadrul simulării Evaluării Naționale, cea la Matematică. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Suceava, au participat la examen 6.291 de elevi, din cei 6.727 de înscriși. Niciun candidat nu a fost eliminat.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro. Exercițiile de la Matematică au fost structurate pe 3 subiecte, fiecare punctat cu 30 de puncte, la care se adaugă cele 10 puncte din oficiu. Subiectul I a cuprins itemi obiectivi, de tip grilă, la fel și subiectul al II-lea. Pentru subiectul al III-lea rezolvările se puteau scrie și argumenta pe foaia de examen, în dreptul problemei. La simularea din acest an a picat piramida, însă elevii au avut de rezolvat și două subiecte de geometrie care au avut la bază pătratul și triunghiul.

Pentru desfășurarea celor două probe scrise, au fost aprobate 24 de solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale, care au presupus prelungirea timpului de lucru pentru elevi, susținerea probei într-o sală separată, prezența unui însoțitor în sala de examen și asigurarea unui interpret mimico-gestual.

Au susținut proba la Limba și literatura română 6.311 elevi de clasa a VIII-a și nu a fost eliminat niciun candidat din examen. Miercuri este programată evaluarea la Limba maternă, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Rezultatele la simularea Evaluării Naționale vor fi transmise elevilor în data de 14 aprilie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adaptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele pot fi trecute în catalog. La simularea probelor scrise ale examenului de Evaluare Națională 2021 s-a înregistrat un procent de promovabilitate de 68,07%. Atunci, un singur elev, de la Școala Gimnazial ”Miron Costin” Suceava, reușise să obțină media 10. (Oana NUȚU)

Vezi si

Aeroportul Sucevei s-a menținut pe locul 5 în primul trimestru al anului cu privire la numărul de pasageri

Finalul trimestrului 1 al acestui an a găsit aeroportul „Ştefan cel Mare” pe un loc …