Wednesday , February 8 2023

4.900 de cetățeni ucraineni au intrat ieri în țară pe la Siret. Situația locurilor de cazare disponibile în taberele și spațiile organizate de autoritățile sucevene

Cele 16 microbuze ale IGSU existente în zona Siret au efectuat în ultimele 24 de ore 83 de misiuni, fiind transportate circa 857 de persoane, în special către locurile de cazare pentru perioadă mai îndelungată. Echipajele SMURD din zona PTF Siret și a municipiului Rădăuți au acordat în ultimele 24 de ore asistență medicală pentru 23 persoane refugiate, 12 dintre acestea fiind transporate la spital.

Conform unei informări transmise de Prefectura Suceava, în cursul zilei de luni, 28 februarie 2022, au tranzitat pe sensul de intrare prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret un număr de circa 9.000 persoane, din care circa 4.900 cetățeni ucraineni.

În tabăra mobilă pentru cazare temporară de la Siret sunt disponibile 402 locuri. De la operaționalizarea taberei au intrat în aceasta 360 de persoane, au ieșit din tabără 346 de persoane (s-au îndreptat spre alte locuri de cazare temporară sau și-au continuat drumul spre alte destinații), în prezent fiind în tabără 14 persoane.

În tabăra mobilă Rădăuți (corturi amplasate pe terenul 2 al stadionului municipal + sala de sport polivalentă + sala de lupte, ambele ale Clubului Sportiv Școlar), situația stă în felul următor:

Corturi:

 • Total locuri disponibile: 201 (0 ocupate)
 • Total persoane care au intrat în tabără de la operaționalizare: 0
 • Total persoane care au ieșit din tabără (spre alte locuri de cazare temporară, continuare tranzit spre alte destinații): 0
 • Persoane prezente în tabără: 0

Sala de sport polivalentă:

 • Total locuri disponibile: 425 (270 ocupate cu cetățeni indieni)
 • Total persoane care au intrat în tabără de la operaționalizare: 270
 • Total persoane care au ieșit din tabără (spre alte locuri de cazare temporară, continuare tranzit spre alte destinații): 0
 • Persoane prezente în tabără: 270

Sala de lupte:

 • Total locuri disponibile: 45 (10 ocupate cu cetățeni indieni)
 • Total persoane care au intrat în tabără de la operaționalizare: 10
 • Total persoane care au ieșit din tabără (spre alte locuri de cazare temporară, continuare tranzit spre alte destinații): 0
 • Persoane prezente în tabără: 10.

În spațiile sălii de sport din orașul Milișăuți sunt prezenți 618 cetățeni de naționalitate indiană. La orele 10.00 ale zilei de marți se preconizează sosirea unor mijloace de transport în vederea transferului către București, activitatea fiind organizată de către Ambasada Indiei la București.

În spațiile de cazare amenajate la Școala Gimnazială ”Petru Mușat” Siret (săli de clasă și sala de sport) sunt prezente 120 de persoane, fiind disponibile 40 de locuri.

Imagini din spațiile de cazare temporară de la Școala ”Petru Musat” din Siret

Cele 16 autospeciale de transport (microbuze)  ale unităților IGSU existente în zona Siret au executat în ultimele 24 de ore 83 de misiuni, fiind transportate circa 857 de persoane, în special către locurile de cazare pentru perioadă mai îndelungată.

Echipajele SMURD din zona PTF Siret și a municipiului Rădăuți au acordat în ultimele 24 de ore asistență medicală pentru 23 persoane refugiate, 12 dintre acestea fiind transporate la spital.

”Toate instituțiile implicate în gestionarea acestei situații sunt în legătură permanentă și desfășoară activități în mod integrat, pentru ca cetățenii care se refugiază din fața războiului să treacă mai ușor prin aceste momente.

Ținem să aducem mulțumiri societății civile, fundațiilor, organizațiilor umanitare și cultelor religioase care s-au implicat și continuă să se implice voluntar în ajutorarea celor aflați în nevoie.

 Vă reamintim că la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului  funcționează un grup de coordonare a acțiunilor societății civile, mediului privat, organizațiilor naționale, internaționale și instituțiilor guvernamentale.

Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” disponibilă la acest link https://bit.ly/3K1mb3s  poate fi accesată, de pe site-ul Guvernului României de către voluntarii și entitățile private care vor să doneze”, se arată în comunicatul transmis de Prefectura Suceava.

Vezi si

Un elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni a returnat o borsetă cu bani găsită pe stradă

În data de 6 februarie a.c., în jurul orei 19.30, Ionuț-Eduard, elev al Școlii Militare …