Wednesday , March 29 2023

4.645 de candidaţi din județ au susținut Proba la alegere a profilului și specializării la examenul de Bacalaureat. Cei mai mulți au optat pentru Biologie

Proba la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022, a avut loc miercuri, 22 iunie. Inspectoratul Școlar Județean Suceava a informat că rata de participare a fost de 97,29%.

Astfel, din cei 4.774 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline, s-au prezentat 4.645 de candidaţi – 129 de candidaţi au absentat. Niciun candidat nu a fost eliminat.

Cei mai mulți candidați au optat să susțină această probă la disciplina Biologie, și anume 1.536, urmată de Logică, argumentare și comunicare – 1.203, Geografie – 1.144, Informatică – 346, Fizică – 187, Chimie – 84, Psihologie – 59, Sociologie – 58, Filosofie – 15 și Economie – 13.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Conform calendarului, proba la limba și literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iunie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru evaluarea lucrărilor au fost constituite trei Centre zonale de evaluare: Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava, Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava și Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului. (O. NUȚU)

Vezi si

Incertitudine privind proiectul parcului Șipote

Autoritățile sucevene nu au ajuns la nicio concluzie cu privire la modernizarea Parcului Șipote. Primarul …