Tuesday , November 28 2023

348 de locuri pentru Admiterea 2022 la Facultatea de Medicină și Științe Biologice Suceava

Facultatea de Medicină și Științe Biologice Suceava scoate la concursul de admitere din acest an 348 de locuri, dintre care 298 la programele de licență și 50 la programul de masterat Nutriție și recuperare medicală. Au fost alocate câte 60 de locuri la specializările Asistență medicală generală și Nutriție și dietetică, câte 50 la Biologie și Biochimie, 48 la specializarea Tehnică dentară și 30 la Balneofiziokinetoterapie și recuperare.

”Anul trecut am deschis programul de licență Biologie, iar din acest an deschidem și programul de Biochimie, ambele, cred eu, cu o ofertă destul de atractivă. La patru dintre programele de licență – Nutriție și dietetică, Balneofiziokinetoterapie și recuperare, Tehnică dentară și Asistență medicală generală, se dau probe scrise pentru admitere, iar admiterea la programele de Biologie și Biochimie constă în concurs de dosare. În general, am urmărit ca la fiecare specializare să avem undeva cam la jumătate din numărul total de locuri bugetate”, a precizat conf.univ.dr. Andrei Lobiuc, prodecanul Facultății de Medicină și Științe Biologice Suceava.

Toți studenții din anul I vor primi un laptop sau o tabletă, fondul de burse este unul generos, dotarea laboratoarelor este la standarde înalte, cu tehnologie de ultimă generație, baza materială este bună și foarte bună, iar facultatea are câteva zeci de contracte de practică semnate cu spitale, DSP Suceava, DSVSA, cabinete medicale private etc. Facultatea de Medicină și Științe Biologice Suceava își promovează oferta educațională în circa 40 de unități de învățământ din județul Suceava, în județele Botoșani și Neamț, dar și peste graniță, în Republica Moldova.

Etapa înscrierilor pentru concursul de Admitere 2022 se va desfășura în perioada 4-13 iulie, pentru specializările unde există probe, și 4-15 iulie, pentru cele fără probe de concurs. Probele de concurs vor fi susținute de către candidați în zilele de 14, 15 și 16 iulie, iar în perioada 20-27 iulie se vor face înmatriculările. Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 28 iulie. (Oana NUȚU)

Vezi si

Distincția ”Crucea Patriarhală”, oferită de Preafericitul Patriarh Daniel lui Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a primit, marți, de Ziua Bucovinei, distincția ”Crucea Patriarhală” …