Wednesday , January 19 2022

33 de milioane de lei, repartizate de Consiliul Județean primăriilor sucevene. Primarii ceruseră 850 de milioane

33 de milioane de lei pentru primăriile din județul Suceava au fost repartizate, de Consiliul Județean Suceava, la ședința care a avut loc vineri, 14 ianuarie. Ca și în anii precedenți, cu referire la același gen de proiect, suma repartizată ca urmare a ședinței de pe 14 ianuarie 2022 este semnificativ mai redusă decât cea solicitată de unitățile administrativ teritoriale.

Mai exact, după cum a spus președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, sumele solicitate de primării pentru acest an sunt de aproape 26 de ori mai mici decât a putut repartiza CJ. „În fiecare an, în ultima perioadă, sumele aflate la dispoziția Consiliului Județean au fost mici … Primarii au cerut circa 850 de milioane de lei. Tocmai de aici am analizat cu maximă atenție și am încercat să alocăm aceste sume aproape în mod egal”, a spus președintele CJ Suceava.

Abia după repartizarea acestor sume, primăriile din județ pot să își facă bugetele proprii pentru acest an și să le supună aprobării în consiliile locale. De altfel, după aprobare, Gheorghe Flutur a rugat primăriile să își facă bugetele pentru acest an, ținând cont de prioritățile pentru fiecare localitate.

Cea mai mare sumă a primit-o municipiul Suceava, respectiv 1,594 milioane de lei, în timp ce toate celelalte municipii, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți și Vatra Dornei au primit câte 1,3 milioane de lei. La orașe, cea mai mare sumă o va primi Gura Humorului, 1,1 milioane de lei, apoi Siret – un milion de lei, iar celelalte nouă orașe câte 500.000 de lei.

Potrivit hotărârii de vineri a CJ Suceava, toate comunele din județ vor primi câte 200.000 de lei. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu unanimitate de voturi iar președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că suma repartizată provine din Fondul aflat la dispoziția administrației județene sucevene pentru anul în curs. (D.P.)

 

Vezi si

Studenții vaccinați cu schemă completă și cei trecuți prin boală au prioritate la cazarea în căminele USV

USV a hotărât ca testele RT-PCR pentru diagnosticarea SARS-CoV-2 să se deconteze până la data …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *