Monday , December 5 2022

300 de candidați vor susține vineri proba scrisă din cadrul concursului pentru directori școlari

Examenul se va desfășura la centrul special de la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava

Concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, sesiunea 2021, are, oficial, 300 de candidați, care au fost validați săptămâna trecută de Inspectoratul Şcolar Județean Suceava. În total, sunt vacante 217 posturi de director și 55 de director adjunct.

Proba scrisă va avea loc vineri, 15 octombrie, cu începere la ora 10:00 și va dura două ore, potrivit procedurii trimise de Ministerul Educației inspectoratelor școlare. Centrul special de examen a fost stabilit la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava.

Pentru fiecare sală în care se desfășoară proba scrisă, în dimineața zilei de concurs, pe 15 octombrie, coordonatorul fiecărui centru special repartizează, prin tragere la sorți, responsabilul de sală și câte doi supraveghetori, după cum prevede regulamentul de concurs. Prin aceeași procedură sunt repartizați supraveghetorii pentru holuri și pentru sălile de depozitare a obiectelor personale ale candidaților sau ale altor supraveghetori.

Candidații vor primi 50 de itemi, iar fiecare item are câte un singur răspuns corect. După finalizarea rezolvării testul standardizat, dar nu mai târziu de 120 de minute, fiecare candidat predă foaia de concurs și ciorna responsabilului de sală pe baza unui borderou tipizat. După ce se semnează în borderoul de predare-primire, candidatul rămâne în sală în vederea participării la etapa de evaluare a testului. Rezultatele candidaților care vor susține proba scrisă vor fi afișate în aceeași zi.

În perioada 21-27 octombrie se va face înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează și vor fi depuse documentele pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare. Proba interviului se va desfășura în perioada 15 noiembrie-8 decembrie, iar în data de 17 decembrie vor fi validate rezultatele finale ale concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ. (O. NUȚU)

Vezi si

Podul de la Praxia va fi reabilitat anul viitor

Anul viitor vor demara lucrările de reabilitare a podului de la Praxia, situat pe un …