Thursday , February 2 2023

27 de milioane de lei pentru lucrările la rețelele de apă și canalizarea din Putna

ACET organizează a șasea licitație în cadrul mega proiectului pe fonduri europene în valoare de aproape un sfert de miliard de euro în vederea reabilitării, modernizării și extinderii rețelelor de apă, apă uzată, precum și a stațiilor de epurare din județ. Suma alocată pentru “Extinderea rețelelor de apă și apă uzată” în comuna Putna este de 27.342.562,00 lei, fără TVA, iar termenul final de depunere a ofertelor este 17 ianuarie 2022. Niciuna din celelalte cinci licitații organizate de ACET pentru lucrările prevăzute în Mitocu Dragomirnei, Suceava – Salcea, Siret, Dolhasca și Vicovu de Sus nu a fost încă adjudecată de vreo firmă.

ACET SA Suceava va organiza o a șasea licitație de lucrări pe rețelele de apă și canalizare în cadrul mega-proiectului finanțat cu fonduri europene în vederea reabilitării, modernizării și extinderii rețelelor de apă, apă uzată, precum și a stațiilor de epurare din județ, valoarea întregului proiect fiind de aproape un sfert de miliard de euro. Până nu demult abia cinci licitații pentru execuția lucrărilor au fost organizate de ACET SA: apă-canal în orașul Siret – 36,33 milioane lei; branșamente și extindere canalizare în orașul Dolhasca – 29,78 milioane lei; rețele de apă-canal în Mitocu Dragomirnei – 38,53 milioane lei; reabilitare și extindere stații de epurare în Suceava și Salcea – 26,26 milioane lei, extinderea rețelelor de apă și construcția rețelelor de apă uzată în localitatea Vicovu de Sus – 100,42 milioane lei.

Niciuna din aceste licitații nu a fost încă adjudecată de vreo firmă – există însă una la care s-a făcut deliberarea, dar nu și atribuirea, așteptându-se parcurgerea termenului de contestații – și, spre final de an, ACET anunță încă una, a șasea la număr din acest an și care, de altfel, are ca termen final de depunere a ofertelor data de 17 ianuarie 2022. Nu este de o valoare atât de mare ca extinderea rețelelor de apă și construcția rețelelor de apă uzată în localitatea Vicovu de Sus. De fapt, este vorba de comuna Putna și se referă la “Extinderea rețelelor de apă și apă uzată”, valoarea estimată fiind de 27.342.562,00 lei, fără TVA.

Contractul cuprinde atât partea de „SISTEM DE ALIMENTARE CU APĂ” – având două obiecte distincte – cât și partea de SISTEM DE CANALIZARE – de asemenea, cu două obiecte distincte.

În cazul alimentării cu apă, Obiectul 1 este rețeaua ca atare de distribuție apă potabilă și anume 17.242 m de conducte polietilenă de înaltă densitate (PEID) din Vicovu de Sus cu diametru exterior (De) între 110 și 200 mm. Al doilea obiect în cazul rețețelor de alimentare cu apă este stația de pompare apă potabilă.

În cazul sistemului de canalizare, există un obiect privind extinderea rețelei de canalizare pe o lungime de 14364 m, conductele fiind PEID Corugat și PEID PE100 RC/PP având diametrul exterior (De) între 250 și 315 mm. Cel de-al patrulea obiect este cu privire la stații de pompare apă uzată (SPAU) – trei la număr – și conducte de refulare aferente.

Contractul se compune din perioada de execuție a lucrarilor care este de 36 de luni de la ordinul de începere a lucrărilor, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor/perioada de garanție care este de minim 36 de luni de la semnarea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Şi la această licitație deschisă criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate – preț unde componenta financiară reprezintă, însă, o pondere de 85% iar diferența din componenta tehnică este legată de durata suplimentară de garanție. Cu alte cuvinte, ofertele care se vor limita la o durată de minim 36 de luni nu vor fi punctate pe componenta tehnică. De cealaltă parte, ACET a considerat că orice ofertant poate depune o garanție care să aibă un plus de maxim 24 de luni față de perioada de 36 de luni cât este minimul ca o ofertă să fie acceptată. „ Nu se accepta ofertarea unei durate a perioadei de garanție a lucrărilor mai mica de 36 luni (3 ani). Ofertele care vor conține o garanție mai mare de 60 de luni nu vor primi punctaj suplimentar. În cazul ofertelor care conțin o perioada de garanție mai mare de 60 de luni, valorile respective vor fi rotunjite la 60 luni si vor primi punctaj maxim”, se specifică în anunțul de participare al licitației. (D.P.)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …