Friday , August 6 2021

260 de poliţişti cu 120 de autospeciale acționează în județul Suceava în minivacanța de Rusalii

Având în vedere evenimentele organizate cu ocazia Sărbătorii Religioase – ”Pogorârea Sfântului Duh – Rusaliile Ortodoxe”, precum şi fluxul sporit de persoane ce se va înregistra în locurile publice din județ, poliţiştii suceveni vor acţiona cu efective sporite pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale.

Astfel, în perioada următoare, în afara polițiștilor din dispozitivele de ordine și siguranță publică, pe raza județului Suceava vor fi prezenţi la datorie, zilnic, 260 de poliţişti (160 din structurile de ordine publică, 48 de poliţişti rutieri şi 52 de poliţişti din cadrul celorlalte structuri ale IPJ Suceava) fiind angrenate peste 120 de autospeciale de poliţie.

Zilnic, 48 de poliţişti rutieri vor acţiona cu autospecialele dotate cu aparate radar pe drumurile naţionale şi europene de pe raza întregului judeţ.

Tot în această perioadă, polițiștii rutieri sprijiniți de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică desfășoară o amplă acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

De asemenea, 12 de poliţişti din cadrul Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava vor organiza zilnic, patrule şi activităţi de menţinere a ordinii publice atât în trenuri, staţii CFR şi triaje, cât și în incinta şi zona Aeroportului ”Ştefan Cel Mare” Suceava în contextul sporirii numărului de curse aeriene și al afluxului de călători.

Reamintim că purtarea măștii de protecțieîn spațiile închise, în mijloacele de transport în comun sau în zone aglomerate, precum și păstrarea distanțării fizice sunt în continuare obligatorii pentru a preveni îmbolnăvirea cu Covid19.

Totodată, având în vedere faptul că în aceeași perioadă pe raza municipiului Suceava sunt organizate activități cultural-artistice și religioase pentru marcarea unor evenimente sociale la care se preconizează participarea unui număr mare de persoane, polițiștii vor desfășura activități de prevenire a  tâlhăriilor și furturilor din genți, buzunare, ocazie cu care vor fi distribuite materiale preventive și vor fi purtate discuții, în special cu persoanele vulnerabile.

 Astfel, pentru prevenirea furturilor din genţi şi buzunare, poliţia recomandă cetățenilor:

  • Să fie atenţi la bunurile pe care le deţin asupra lor, respectiv sume de bani, telefoane mobile, documente personale, etc.
  • Să fie atenţi atunci când se află la cumpărături în supermarket, pieţe sau zone aglomerate;
  • Să fie atenţi la bunurile pe care le au asupra lor atunci când se află în mijloacele de transport în comun.

Pentru prevenirea infracţiunilor de tâlhărie, poliţia recomandă cetățenilor:

  • Să nu se afişeze ostentativ cu obiecte de valoare ( lănţişoare, brăţări, etc.)
  • Să evite zonele întunecate şi locurile dosnice frecventate de persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracţiuni;
  • Să nu accepte niciodată oferte de găzduire făcute de persoane necunoscute;
  • Să evite urcarea în lift cu persoane necunoscute.

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme, poliţia recomandă cetățenilor:

  • Să nu parcheze autoturismul în zone neiluminate;
  • Să se asigure că autoturismul are închise toate portierele;
  • Să nu lase în autoturism bunuri de valoare care ar putea atrage atenţia hoţilor.

              Pentru prevenirea furturilor din locuinţe, poliţia recomandă cetățenilor:

–  Dacă  pleacă de acasă pentru scurt timp, să nu lase uşa apartamentului neîncuiată;

–  Să fie atenți, ca în orice împrejurare să nu piardă sau să li se fure cheia;

– Să nu permită accesul în locuinţă a persoanelor care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale, firme, asociații etc.

Vezi si

Află ultimele tendințe din modă și bucură-te de reduceri de până la 70%, la Iulius Mall Suceava!

Dacă nu ai apucat să citești nicio revistă de fashion luna aceasta și încă nu …