Tuesday , June 25 2024

26 de primării sucevene au primit vineri microbuze electrice pentru elevi

Vineri, 7 iunie, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, însoțit de Grigore Bocanci, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Suceava, a recepționat la Centrul Economic ”Bucovina” 26 de microbuze școlare electrice destinate elevilor din mediul rural. Microbuzele au fost achiziționate de Consiliul Județean în cadrul unui proiect de 7,3 milioane de euro, finanțat prin PNRR, componenta 15 Educație, capitolul Dezvoltarea rețelei de școli verzi.

”Sunt 26 de microbuze pentru 26 de primării. Au mai fost aduse patru, nu demult, dar nevoia de microbuze școlare este mare în județ. Avem circa 150 de microbuze în județ și ne mai trebuie aproape 200. O să continuăm efortul de achiziție. Astăzi o să trimitem în teritoriu primul lot de microbuze școlare de 16 +1 locuri fiecare, electrice, cu o autonomie de 200 km. Toate au sistem de încălzire, sistem de aer condiționat, rampă pentru persoanele cu handicap. Cred eu că este o veste foarte bună, mai ales pentru școlile izolate”, a spus Gheorghe Flutur.
El a amintit faptul că a fost un punctaj și s-a făcut un clasament, în funcție de lungime și de traseu, în funcție de numărul de elevi, dacă primăriile mai au sau nu alte microbuze școlare și în felul acesta s-a stabilit către ce localități merg aceste microbuze.

„Astăzi încep să ridice primii primari sau delegați ai primăriilor microbuzele școlare de aici, de la noi. Toate vor fi livrate în foarte scurt timp și căutăm sursa de finanțare pentru următorul lot. Acum eu semnez cu primarii un contract de comodat pentru dare în folosință gratuită, primesc cheile și pleacă acasă să le înmatriculeze”, a declarat Gheorghe Flutur.

Microbuze electrice pentru elevi sosite la Suceava sunt marca Ford Aveuro Transit M2 cu 16 locuri pe scaune. Trebuie precizat că în proiect sunt prinse și sumele pentru înmatricularea acestor microbuze, scutind astfel primăriile de cheltuieli suplimentare. Contractul a fost semnat de Gheorghe Flutur la începutul lunii aprilie cu furnizorul SC AVEURO INTERNATIONAL SRL, care a câștigat licitația organizată pentru livrarea acestor microbuze.

Primăriile partenere cu CJ Suceava în acest proiect sunt Marginea, Păltinoasa, Capu Câmpului, Moldova Sulița, Valea Moldovei, Frătăuții Noi, Sucevița, Râșca, Cornu Luncii, Vadu Moldovei, Șaru Dornei, Arbore, Forăști, Horodnic de Sus, Poiana Stampei, Horodniceni, Grămești, Moldovița, Zvoriștea, Vatra Moldoviței, Ipotești, Ciprian Porumbescu, Straja, Izvoarele Sucevei, Frumosu și Dorna Arini.
”Dacă adăugăm la aceasta și programul Masa sănătoasă în școli pentru un număr de 43 de localități din județul Suceava, dacă adăugăm proiectele de dotare a peste 100 de școli cu mobilier, calculatoare, în valoare de circa 100 milioane de euro, avem un tablou referitor la sprijinirea învățământului în județul Suceava”, a mai spus președintele CJ Suceava. (O.S.)

Vezi si

De o săptămână, pagina de facebook a Mănăstirii Dragomirna este ținta unui atac al unor hackeri

Contul de facebook al Mănăstirii Dragomirna  a fost spart de hackeri care au pus în …

One comment

  1. La timp. Sa aiba copii cu ce pleca in vacanta nu? Au platit si ceva extra pentru livrare rapida?
    200 km autonomie? Sa vedem in februarie cat este… Planul bun si vara sanie – din tolba cu intelepciune flutureasca.