Friday , July 1 2022

24 de refugiați ucraineni au ajuns la Spitalul Județean în ultimele zile. Printre ei, o fetiță care a mers pe jos 30 de ore până la Siret

”Deocamdată facem față situației”, a menționat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean

Cadrele medicale sucevene au început să evalueze și să trateze primii refugiați ucraineni, în ultimele zile, la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean prezentându-se 24 de cetățeni fugiți din calea războiului.

Printre ucraineni, la spitalul sucevean au ajuns și cinci studenți nigerieni, care din cauza epuizării fizice și psihice au acuzat dureri abdominale, amețeli și stări de vomă, dar din fericire nu au avut nevoie de spitalizare. Medicii suceveni au oferit asistență medicală și pentru două femei însărcinate, una având 22 de săptămâni de sarcină, iar cealaltă 38, ultima fiind internată în secția de Obstetrică-Ginecologie a unității spitalicești sucevene. Tot în ultimele trei zile, au ajuns în UPU și șapte copii, cu vârste cuprinse între opt zile și 13 ani, unul singur fiind internat.

Nu au fost foarte mulți, ne așteptăm la un număr mai mare de prezentări în următoarele zile. Deocamdată facem față situației”, a menționat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.

Dan Teodorovici, citat de Agerpres, a dat ca exemple cazurile a unor copii sosiți din Ucraina: unul în vârstă de un an cu rinofaringită acută, icter fiziologic la un bebeluş în vârstă de numai 8 zile, sindrom dureros abdominal cu dispepsie acută la un copil în vârstă de 13 ani sau angină acută eritematoasă cu febră, vărsături şi dureri abdominale în cazul unei fetiţe care s-a deplasat din Ucraina, pe jos, timp de 30 de ore până la Siret. (C. R.)

Vezi si

Unele instituții publice din municipiul Suceava vor reveni la sistemul centralizat de termoficare

O investiție a municipiului Suceava finalizată cu un deceniu în urmă începe să conteze abia …