Saturday , February 4 2023

15 contestații depuse de candidați care au susținut proba de interviu a concursului pentru directori școlari vor fi soluționate de comisii din alt județ

In urma promovării probei scrise din cadrul concursului, 199 de candidați au fost programați pentru susținerea ultimei probe, cea a interviului. In total, au absentat 9 candidați, trei s-au retras, iar 9 nu au reușit să obțină nota minimă pentru promovarea probei. In această etapă au fost acordate 62 de note de 10, însă prof. Daniela Dungeanu, directorul Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava, rămâne singurul candidat de nota 10 din țară, după ce a obținut nota maximă la ambele probe din cadrul concursului.  

Grigore Bocanci ISJ Suceava Obiectiv
Inspectorul școlar ­ge­neral Grigore Bocanci

Inspectoratul Şcolar Județean Suceava a transmis în cursul zilei de joi, 2 decembrie, a doua serie de contestații depuse de candidați care au susținut proba de interviu a concursului pentru directori școlari. În total, este vorba despre 15 contestații, care urmează a fi soluționate de comisii din alt județ.

”Am introdus în sistem 7 contestații în prima etapă, iar în a doua alte 8. Cele 15 contestații vor fi soluționate în alt județ, nu știm care. Noi am transmis înregistrările video cu interviurile candidaților și documentele întocmite de comisiile de evaluare”, a explicat șeful IŞJ Suceava, inspectorul școlar general Grigore Bocanci.

Potrivit calendarului concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de directori școlari, în data de 13 decembrie candidații care au exprimat mai multe opțiuni și au promovat proba de interviu vor alege postul dorit. Pe 17 decembrie IŞJ Suceava va publica lista directorilor promovați, după validarea rezultatelor finale. Deciziile de numire pe post vor fi emise în zilele de 20-22 decembrie, iar aplicarea lor se va face începând cu data de 10 ianuarie 2022.

În urma promovării probei scrise din cadrul concursului, 199 de candidați au fost programați pentru susținerea ultimei probe, cea a interviului. În total, au absentat 9 candidați, trei s-au retras, iar 9 nu au reușit să obțină nota minimă pentru promovarea probei. În această etapă au fost acordate 62 de note de 10, însă prof. Daniela Dungeanu, directorul Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava, rămâne singurul candidat de nota 10 din țară, după ce a obținut nota maximă la ambele probe din cadrul concursului.

Conform informațiilor oferite de IŞJ Suceava, pentru 150 de unități de învățământ din județ s-au înregistrat candidaturi depuse de profesorii care au promovat proba scrisă, iar alte 60 de unități de învățământ preuniversitar din județ nu au avut candidați în etapa interviurilor. În ceea ce privește directorii școlari aflați în funcții care nu au promovat concursul situația este neclară, deoarece metodologia nu prevede nimic în acest sens, iar Ministerul Educației încă nu a transmis inspectoratelor școlare nicio lămurire. Cel mai probabil, după validarea rezultatelor finale se va stabili exact ce se întâmplă cu funcțiile vacante pentru care nu s-a înscris nimeni la concurs, dar și cu cele ocupate de directori care au picat concursul. La nivelul județului Suceava, au fost scoase la concurs 217 posturi vacante de director și 55 de director adjunct. (Oana NUȚU)

Vezi si

Vasile Andriciuc, primarul comunei Șcheia, reținut pentru abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus efectuarea în continuare a …