Saturday , February 24 2024

139 de elevi au promovat probele de aptitudini pentru admiterea în clasa a IX-a la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava

Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava a atras la admiterea în clasa a IX-a din acest an 189 de elevi de clasa a VIII-a, care au avut de susținut probe de aptitudini. Cei mai mulți dintre candidați au optat pentru specializările de la secția Arte vizuale, iar cea mai mare concurență s-a înregistrat la Arhitectură, arte ambientale și design.

Unii dintre înscriși au absentat la probele de aptitudini, alții au fost respinși, însă la finalul evaluărilor au promovat 136 de candidați. Ei vor putea fi admiși pe locurile scoase la concurs de Colegiul de Artă Suceava, în funcție de mediile finale, după ce vor susținere Evaluarea Națională și se vor înscrie la repartizarea computerizată în clasa a IX-a.

La specializarea Muzică au fost înscriși 40 elevi, dintre care au promovat 13 la Secția instrumentală, 2 la Secția Artă vocală interpretativă-canto tradițional românesc și 11 la Secția Teoretică. La specializarea Arte vizuale s-au înscris pentru probele de aptitudini 149 de elevi, fiind admiși 43 de candidați la specializarea Arhitectură, arte ambientale și design, 49 la Arte plastice, arte decorative și 18 elevi la specializarea Conservare-restaurare bunuri culturale.

Oferta educațională pentru anul școlar 2022-2023 la filiera vocațională a Colegiului de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava cuprinde câte o clasă la specializările Muzică, Arte plastice și decorative, Arhitectură, arte ambientale și design și Conservare-restaurare bunuri culturale.

Pe data de 1 iulie va fi validată lista candidaților admiși la liceele la care s-au susținut probe de aptitudini, iar în perioada 4-11 iulie aceștia vor completa în fișele de înscriere pentru admiterea computerizată opțiunile privind specializările dorite. (O. NUȚU)

Vezi si

Simularea Evaluării Naționale: Mari probleme la Matematică. Procentul notelor peste 5, mai mic față de anul anterior și nicio medie de 10

IȘJ Suceava a informat că, dintre cei 6.625 elevi prezenți la ambele probe, 4.005 elevi au obținut …