Wednesday , October 4 2023

120 de mii de lei de la CJ Suceava pentru gala de kickboxing Coloseum Tournament

După ce 200 de mii de lei au fost aprobați de Consiliul Local Suceava – la propunerea primarului Ion Lungu – iată că un nou proiect vine în sprijinul Galei de Kickboxing Coloseum Tournament. De data aceasta din partea Consiliului Județean Suceava care, în ședința de miercuri, 31 mai, va dezbate în vederea adoptării un proiect de hotărâre pentru organizarea „Galei Colosseum Tournament”.

Mai întâi, precizăm că pentru organizarea evenimentului din perioada 29-30 iunie – în șanțul Cetății de Scaun a Sucevei – este necesară o asociere între Județul Suceava, prin Consiliul Județean Suceava, Muzeul Național al Bucovinei, Centrul Cultural „Bucovina” și Asociația Legio Phoenix MC Suceava. De aceea, proiectul de hotărâre care va fi supus aprobării va include și un Acord de asociere între părțile implicate. De aici decurge și partea financiară care interesează atât autoritățile sucevene – dornice de promovare printr-un eveniment de proporții cum se anunță acesta – și organizatorii galei (Asociația Legio Phoenix MC Suceava) iar contribuția financiară a Județului Suceava va fi în sumă de 120.000 lei. Așa cum am menționat mai sus, ea se adaugă la celelalte 200.000 de lei acordate de Primăria Suceava, la ședința din data de 18 mai a Consiliului Local Suceava fiind adoptat un proiect de hotărâre în acest sens.

La acest eveniment vor participa sportivi de top din Europa, Asia și Africa. Vor fi două meciuri de centură mondială și alte opt meciuri internaționale vor captiva atenția iubitorilor acestui sport. Totodată evenimentul are și o latură culturală deoarece în deschiderea galei, orchestra Filarmonicii „George Enescu” din Botoșani va susține un recital și va asigura fundalul sonor pe toată durata evenimentului. În încheierea galei va concerta trupa „Proconsul” din București. „Frumusețea și autenticitatea portului și folclorului bucovinean sunt puse în valoare la această gală, prin prezența dansatorilor din cadrul Ansamblului Profesionist „Ciprian Porumbescu”, buciumași și răzeși cu făclii”, se specifică în cadrul raportului anexat proiectului de hotărâre. Asigurarea cheltuielilor cu participarea la eveniment a răzeșilor cu făclii și a buciumașilor va fi din suma de 120 de mii de lei prevăzută în proiectul de hotărâre care va fi supus aprobării la ședința de miercuri. Centrul Cultural „Bucovina” asigură participarea la eveniment a 8 perechi de dansatori din cadrul Ansamblului Profesionist „Ciprian Porumbescu”, care vor promova portul popular bucovinean pe perioada desfășurării evenimentului.

Banii vor fi dați, printre altele, pe închirierea a 1000 scaune pentru spectatorii evenimentului, închirierea a 55 mese, 550 scaune și corturi necesare pentru organizarea mesei festive de încheiere a evenimentului – zona VIP; asigurarea cheltuielilor de transport – 6 bilete de avion pentru sportivi internaționali și invitați speciali; asigurarea cazării pentru sportivi – 60 persoane pentru două nopți; contractarea de actori întrucât campania de promovare include parade stradale formate din actori costumați în gladiatori și soldați romani care vor colinda străzile municipiului Suceava. De asemenea, a fost avută în vedere susținerea producției video de o casă de producție internațională, transmiterea live a evenimentului asigurând o calitate superioară în redarea elementelor caracteristice unei competiții sportive, fiind în concordanță cu dinamica luptătorilor; realizarea de articole de îmbrăcăminte sportivă personalizate (35 seturi alcătuite din hanorac, tricou și pantaloni trening). Față de acestea din urmă este de precizat că echipamentele oficiale ale evenimentului vor fi imprimate în scop de promovare a Județului Suceava și cu logo-ul „Hai in Bucovina”, în limba engleză „Come to Bucovina”, datorită caracterului internațional al evenimentului.

Asociația Legio Phoenix MC Suceava se va ocupa de realizarea producțiilor video, a serviciilor de fotografiere profesională la Suceava urmând să fie prezent fotograful de renume internațional, Ben Pontier. Evenimentul va fi transmis live pe platforma „FightBox” pe 4 continente, în 80 de țări, printre care: România, Cehia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Germania, UK, Lituania, Letonia, Franța, Norvegia, Elveția, Austria, SUA, Australia, țări din zona de sud și de vest a contingentului african, Thailanda, India. (D.P.)

Vezi si

Lungu: Reabilitarea clădirii principale a Colegiului ”Mihai Eminescu” se va finaliza în martie 2025. Lucrările sunt în grafic

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a declarat că lucrările de investiții la proiectul  de reabilitare …