Tuesday , May 17 2022

118 noi cazuri COVID în unitățile de învățământ din județul Suceava

Unitățile de învățământ din județul Suceava au raportat miercuri, 26 ianuarie, Inspectoratului Școlar Județean 118 noi cazuri de COVID. Este vorba despre 74 de elevi și 44 de angajați din sistem, dintre care 39 de cadre didactice, 3 cadre didactice auxiliare și 2 angajați din categoria personal nedidactic.

A fost luată decizia suspendării cursurilor în prezență fizică în cazul a 14 formațiuni de studiu, care fac ore online în această perioadă. Cazurile de COVID în rândul elevilor au fost raportate de Școala Gimnazială nr. 3 Suceava (3 clase), Școala Gimnazială nr. 1 Suceava, Școala Primară ”Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” Suceava și Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, cu câte 2 clase fiecare, Școala Gimnazială nr. 4 Suceava, Școala Gimnazială nr. 9 ”Ion Creangă” Suceava, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, Școala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava și Școala Gimnazială ”Ion Irimescu” Fălticeni, cu câte o clasă trecută la învățământ online.

Amintim că unitățile de învățământ sucevene au raportat în perioada 17-25 ianuarie a.c., prima săptămână de școală din semestrul II, 211 cazuri de infectare cu COVID în rândul elevilor și alte 150 la angajații din sistem.

Elevii care primesc un rezultat pozitiv în urma testării pe bază de salivă trebuie să facă un test PCR. Dacă și în urma acestui test rezultatul este pozitiv, elevul intră în izolare, iar clasa trece la învățământ online pentru 14 zile. Dacă testul PCR este negativ, elevul poate reveni la cursuri. (O. NUȚU)

 

 

Vezi si

VIDEO – Misiune sub acoperire pentru statul mafiot. Zguduitor reportaj RECORDER despre frăția dintre traficanții de țigări suceveni și instituțiile statului

Jurnaliștii RECORDER au realizat o investigație bazată pe activitatea lui Ionel Cruț, o persoană însărcinată …