Saturday , July 20 2024

Zi de doliu si în Muntenegru, după accidentul în care au murit 18 români

muntenegru drapel

Guvernul din Muntenegru a decis să declare miercuri zi de doliu după moartea a 18 cetăţeni români în accidentul de duminică şi decesul tragic a patru copii, marţi, la Bar, relatează postul public de televiziune RTCG, în pagina electronică, potrivit Mediafax.
În România a fost, de asemenea, declarată zi de doliu naţional, miercuri. În multe biserici din ţară, credincioşii se roagă pentru sufletele celor care au murit în tragicul accident din Muntenegru. În Piaţa Tricolorului din Bucureşti, a avut loc o ceremonie de ziua Drapelului, dar şi în memoria celor 18 victime ale accidentului din Muntenegru.
Trupurile celor 18 români morţi în accidentul de autocar din Muntenegru au ajuns, marţi seară, în România. Avionul MApN cu care au fost transportate sicriele cu trupurile neînsufleţite ale celor ce şi-au pierdut viaţa în tragedie a sosit la Baza Militară 90 Otopeni în jurul orei 21.50.
Familiile victimelor tragediei din Muntenegru vor primi ajutoare din partea Guvernului. Pe lângă cheltuielile de transport, înmormântare şi spitalizare, Executivul vrea să-i ajute pe cei care reprezintă cazuri sociale. Pe ordinea de zi a şedinţei Executivului de astăzi se află o hotărâre de Guvern care prevede acest lucru.
Tot marţi au fost aduşi în ţară cei 29 de răniţi în accidentul din Muntenegru. Primii 11 răniţi au ajuns în România marţi după-amiază, iar al doilea avion cu supravieţuitori a aterizat la ora 20.50, la Baza Militară 90 Otopeni. Victimele au fost preluate de mai multe ambulanţe pentru a fi transportate la spitalele Floreasca, Universitar, Elias şi Bagdasar-Arseni din Capitală.

Vezi si

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale. Clienţii pot rezerva bilete şi pot face check-in online

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale, iar clienţii pot rezerva acum bilete şi …