Wednesday , October 4 2023

Zeci de tancuri ruseşti, vehicule blindate şi lansatoare au intrat în Ucraina, în pofida acordului de pace

tancuri

Oficiali militari ucraineni au anunţat joi că 50 de tancuri ruseşti, precum şi vehicule blindate şi lansatoare de rachete au pătruns în Ucraina în cursul zilei, în pofida negocierilor desfăşurate la Minsk în vederea soluţionării conflictului ucrainean, relatează BBC News Online.
Potrivit oficialilor militari ucraineni citaţi de BBC, 50 de tancuri ruseşti, precum şi vehicule blindate şi lansatoare de rachete au pătruns în Ucraina în cursul zilei de joi, chiar în timp ce se desfăşurau negocierile de la Minsk între liderii Rusiei, Ucrainei, Franţei şi Germaniei.
Corespondentul BBC în regiunea separatistă Doneţk a relatat de asemenea că a auzit explozii în zonă după încheierea acordului de încetare a focului de la Minsk.
12:30 – Confruntări intense în apropiere de Mariupol, în pofida negocierilor de la Minsk
Confruntări intense se desfăşoară joi în apropierea oraşului ucrainean Mariupol, din regiunea Doneţk, în pofida negocierilor de la Minsk în vederea soluţionării conflictului ucrainean, relatează Interfax Ucraina în pagina electronică.
Confruntările au loc în apropiere de Şirokine şi Sahanka, la nord-est de Mariupol, a informat serviciul de presă al regimentului special Azov din cadrul poliţiei ucrainene.
“Situaţia devine tot mai tensionată. Inamicul a încercat să lanseze un contraatac cu sprijinul artileriei şi tancurilor. A mobilizat tot ce are, inclusiv tancuri, arme cu autopropulsare, mortiere şi artilerie cu rachete. Infanteria inamicului a fost distrusă în timp ce se apropia de Şirokine. Atacul a fost respins. Inamicul a suferit pierderi uriaşe”, a precizat serviciul de presă pe contul său de pe reţeaua de socializare VKontakte. Militanţii continuă focurile de artilerie la Şirokine, potrivit aceleiaşi surse.
Serviciul de presă al regimentului Azov a adăugat că rebelii au încercat de asemenea să tragă focuri de artilerie la periferia oraşului Mariupol. “Datorită faptului că am reuşit să împingem linia frontului, obuzele inamicului nu au atins oraşul”, precizează sursa citată. (Mediafax)

Vezi si

Sondaj Avangarde comandat de PSD: PSD 31%, PNL 21%, AUR 19%

PSD și PNL ar aduna împreună 52% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc …