Thursday , March 30 2023

Zeci de romani blocati tot pe aeroportul din Lisabona si tot din cauza TAP Portugal

Cateva zeci de turisti romani sunt blocati pe Aeroportul din Lisabona de miercuri seara, dupa ce cursa aeriana care trebuia sa ii aduca la Bucuresti a fost anulata. Ministerul Afacerilor Externe a transmis, joi dimineata, ca are in atentie acest caz si ca o parte dintre cetatenii romani urmeaza sa plece cu “alte curse aeriene alternative”.
pasageri romani

De asemenea, alte cateva zeci de persoane care ar fi urmat sa plece joi dimineata de la Bucuresti spre Lisabona au aflat in aeroport ca zborul a fost anulat.
Cursa aeriana Lisabona-Bucuresti apartinand companiei TAP Portugal urma sa decoleze din capitala Portugaliei miercuri seara, in jurul orei 24:00, insa turistilor li s-a spus ca zborul va fi amanat. Ulterior, ei au aflat ca zborul a fost anulat, neprimind explicatii legate de motivele acestei situatii.
“Sunt familii cu copii mici, nu am primit explicatii, au spus doar ca nu au zboruri pentru Romania. Nu ne-au asigurat cazare si nimic pe parcursul noptii”, a spus, la Antena 3, unul dintre pasagerii care si-au petrecut noaptea in aeroportul din Lisabona.
Ministerul Afacerilor Externe a transmis, joi dimineata, ca Ambasada Romaniei in Portugalia are in atentie situatia romanilor si ca o echipa consulara s-a deplasat la aeroport, in cursul noptii, pentru discutii cu reprezentantii companiei aeriene si cu cetatenii.
“Misiunea diplomatica romana monitorizeaza cazul si mentine contactul neintrerupt cu compania aeriana si cetatenii romani, acordand asistenta consulara necesara”, adauga Ministerul de Externe.
De asemenea, cursa aeriana TAP Portugal care trebuia sa plece joi dimineata de la Bucuresti catre Lisabona a fost anulata. Cursa era programata sa decoleze de pe Aeroportul “Henri Coanda” la ora 07:00, dar pasagerii au aflat in aeroport ca zborul a fost anulat.
Un incident similar a avut loc la sfarsitul lunii august, cand peste 100 de turisti romani au fost blocati doua zile in Lisabona, dupa ce compania portugheza TAP Portugal a anulat zborurile. Premierul Mihai Tudose a anuntat atunci ca o va rechema pe Alina-Oana Dociu din postul de consul la Lisabona, in urma gestionarii acestei situatii.
ziare.com

Vezi si

Kovesi, despre dezincriminarea abuzului în serviciu sub 50.000 euro: Parchetul European va sesiza Comisia Europeană dacă legea va trece de deputați

Parchetul European (EPPO) va sesiza Comisia Europeană dacă amendamentul care dezincriminează abuzul în serviciu sub …