Saturday , December 3 2022

Zeci de morti si raniti in estul Ucrainei, dupa acordul pe armistitiu

ucraina

La o zi dupa ce cei patru lideri, german, francez, rus si ucrainean, au cazut de acord asupra unui armistitiu in estul Ucrainei, confruntarile continua sa faca victime.
In Donetk si Luhansk au continuat bombardamentele in cursul noptii de joi spre vineri. De asemenea, trupele ucrainene au continuat sa se lupte cu separatistii si confruntarile s-au soldat cu pierderi grele. Potrivit asa-zisului ministru al Apararii, Eduard Basurin, din autoproclamata Republica Populara Donetk, 42 de militari ucraineni au fost ucisi si 30 raniti in cursul noptii, scrie Itar Tass.
“Ucraina a pierdut doua vehicule de infanterie, patru tancuri si patru camioane, 42 de persoane au fost ucise si 30 ranite”, a spus acesta.
Si in randul populatiei civile continua victimele. In functie de sursa care vorbeste, victimele sunt intre sapte si aproape 20, in Donetk si Luhansk.
Basurin a precizat, vineri dimineata, ca sapte persoane, printre care trei copii, au murit in ultimele 24 de ore, in bombardamentele lansate impotriva localitatilor din Donetk.
“Ieri, trei copii au murit ca urmare a bombardarii unei case din Gorlovka – un baiat de un an si doua fete de 6 si 12 ani. In total, sapte civili au murit si 15 au fost raniti”, a spus Basurin.
Si in regiunea Luhansk s-au inregistrat bombardamente in cursul noptii. Trei persoane au murit si patru au fost ranite, a precizat asa-zisul ministru pentru Urgente din autoproclamata Republica Populara Luhansk.
Liderii Germaniei, Frantei, Rusiei si Ucrainei s-au intalnit miercuri, la Minsk, in Belarus, si joi au ajuns la un acord cu privire la un armistitiu.
Intalnirea dintre Vladimir Putin, Petro Poroshenko, Francois Hollande si Angela Merkel s-a incheiat joi in jurul orelor pranzului, cu un acord de incetare a focului incepand cu data de 15 februarie.

Vezi si

Degajări de fum de la un aparat RMN la Spitalul de Copii din Timișoara. 46 de copii şi 42 de adulţi au fost evacuați 

ISU Timiş a activat, sâmbătă dimineaţă, Planul Roşu de Intervenţie la Spitalul de Copii “Louis …