Monday , December 4 2023

Zeci de mii de euro și jumătate de milion de lei moldovenești, găsiți în casele lui Igor Dodon

Aproximativ jumătate de milion de lei moldovenești (aproape 121.000 de lei) și zeci de mii de euro ar fi fost găsiți de procurori în acasă la fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, și la rudele lui, relatează Deschide.md.

Igor Dodon a fost escortat la izolatorul Centrului Național Anticorupție, după mai bine de 10 ore de percheziții.

Dodon, actual președinte de onoare al PSRM, a fost reținut pentru 72 de ore, într-un dosar penal de corupție și trădare de patrie.

Conform surselor Deschide.md, în cadrul perchezițiilor desfășurate la rudele lui Dodon, oamenii legii au depistat mai multe obiecte de preț și sume mari de bani. La casa părintească a fostului lider PSRM din Sadova, pe lângă zeci de mii de lei, procurorii au găsit și un plic cu aproximativ 10.000 de euro cu înscripția „Pentru PSRM”.

De asemenea, au găsit și o recipisă prin care un bărbat confirmă că a primit de la soția lui Igor Dodon, Galina, 25 000 de euro ca „arvună pentru utilaje de bucătărie”.

În cadrul perchezițiilor în apartamentul cumnatului lui Igor Dodon, Petru Merineanu, procurorii Anticorupție au găsit mai multe bancnote de 100 de euro.

Perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok” (sacoșa), potrivit Deschide.md. Publicația scrie că este vorba de o înregistrare video din anul 2019 de la sediul PDM, în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, lui Igor Dodon. Din imagini rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Vezi si

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în judeţul Buzău, la miezul nopţii

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la …