Thursday , July 7 2022

Zece persoane, reţinute pentru EVAZIUNE FISCALĂ în dosarul mafiei cărnii

carne

Zece persoane au fost reţinute, miercuri-noapte, în dosarul mafiei alimentare. Acestea sunt acuzate de evaziune fiscală.
37 de persoane au fost audiate miercuri noapte, la DIICOT. Miercuri în timpul zilei, procurorii au descins la mai multe firme care reambalau carne stricată şi o introduceau din nou în magazine. Din această afacere, mafia alimentară a scos un profit de peste 100 de milioane de euro.
Carnea era importată prin firme din Uniunea Europeană şi adusă în depozitele din Bucureşti. Aici, data expirării era modificată, carnea era reambalată, apoi trimisă în magazine.
Peste 100 de controale s-au făcut la mai multe depozite de carne din Bucureşti, Iaşi, Bistriţa şi Cluj.
“Au fost identificate cinci TIR-uri a câte 20 de tone, în total, 100 de tone de macrou, cu încadrare a termenului, dar cu caracteristici necorespunzătoare ale produsului. Toate aceste produse ajungeau în supermarketuri”, a declarat preşedintele interimar al ANPC, Marius Alexandru Dunca.
“Când există evaziune fiscală şi încă e foarte mare, e posibil ca marfa necontrolată să fie pusă în vânzare. Singurii vinovaţi sunt cei care practică evaziunea fiscală şi care, dincolo de câştigul personal, pun în pericol vieţile oamenilor”, a spus Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.
În total, au fost scoase definitiv de la comercializare 129 de tone de carne şi produse din carne: mici, tobă, aripi şi pipote de pui, peşte congelat. Controalele vor continua toată săptămâna, în toate hipermarketurile din ţară.
 
 

Vezi si

Romsilva a crescut suprafața pădurilor de stat certificate la nivel internațional cu circa 34 de mii de hectare

 Suprafața pădurilor de stat care dețin certificarea managementului forestier la standarde internaționale a crescut cu …