Thursday , May 30 2024

Zece morţi, 15 răniţi după ce o camionetă a intrat in multime la Toronto. Soferul a fost retinut

O camionetă a trecut de pe carosabil pe trotuar, între pietoni, luni, la Toronto; incidentul s-a soldat cu 10 morţi şi 16 răniţi, potrivit primului bilanţ anunţat de poliţia canadiană, dar unul dintre răniţi a decedat ulterior, transmite Reuters.
toronto

Şoferul a fost reţinut şi identificat, a declarat presei şefului poliţiei din metropolă, Mark Saunders. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 25 de ani, pe nume Alek Minassian, care nu s-a mai aflat în atenţia poliţiei. Forţele de ordine nu pot preciza încă dacă el a acţionat cu intenţie şi care ar putea fi mobilul său în acest caz.
Ministrul canadian pentru siguranţa publică, Ralph Goodale, a afirmat că ancheta va fi de durată, dar nu există indicii privind implicaţii de securitate naţională.
Traseul prin mulţime al vehiculului – o camionetă de culoare albă – a avut o lungime de peste un kilometru şi jumătate. Incidentul s-a produs la ora locală 13.27 (17.27 GMT, 20.27 ora României), într-o intersecţie importantă din nordul metropolei din statul canadian Ontario.
Videoclipurile postate de martori arată cum şoferul ameninţă un polițist cu un obiect pe care îl ţinea în mână, iar acesta îi cere să se culce la pământ. Tânărul îi cere polițistului să-l împuște, însă acesta din urmă refuză. El este apoi arestat fără să fie trase focuri de armă.
Peter Yuen, adjunctul poliţiei din Toronto, a cerut martorilor să ofere informaţii şi a declarat că va urma „o investigaţie lungă”. El a adăugat că linii telefonice separate au fost puse la dispoziţia familiilor victimelor şi martorilor.
Şeful poliţiei, Mark Saunders, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că aparent, bărbatul ar fi intrat în mulţime intenţionat însă nu se cunosc cauzele. El a adăugat că atacatorul, Alek Minassian, care este din suburbia Richmond Hill din Toronto, nu era cunoscut poliţiei.
La aproximativ 30 de km distanţă de incident, care a avut loc la ora locală 13:20, avea loc întrunirea miniştrilor de Externe ai G7 – Canada, SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia şi Japonia.
Sursă: Agerpres

Vezi si

Ministerul Educației majorează sumele asistenților de la examenele naționale, definitivat și titularizare

Ministerul Educaţiei propune majorarea cuantumului sumelor acordate asistenţilor care au şi atribuţii de scanare şi …