Zborurile spre și dinspre Austria, reluate de sâmbătă

reportersite
31 iulie 2020, 17:00

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că zborurile spre și dinspre Austria vor fi reluate de sâmbătă, au decis autoritățile din Viena.

„În conformitate cu informațiile comunicate de partea austriacă, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile de la Viena au decis reluarea zborurilor directe între România și Austria începând cu data de 01.08.2020, ora 00.00. Decizia a fost luată în baza reevaluării măsurilor anterioare de suspendare a transportului aerian, inclusiv ca urmare a demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Viena, pe lângă autoritățile austriece competente”, a transmis, vineri, MAE.

Astfel, începând de sâmbătă, companiile aeriene pot opera zboruri directe dinspre România către Austria și retur.

Deocamdata, in privinta zborului Suceava-Viena si retur, WIZZAIR nu permite achizitionarea de bilete de pe site-ul propriu mai devreme de joi, 3 septembrie 2020.

MAE reamintește că, începând cu data de 27 iulie, accesul cetățenilor români și ai statelor membre UE provenind din România cu destinația Republica Austria este permis dacă dețin un test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2/ PCR, nu mai vechi de 72 de ore (de la data prelevării), atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

„În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună, imediat după intrarea în Republica Austria, timp de 10 zile unei izolări la domiciliu sau într-o locație adecvată, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză, urmând ca, în maximum 48 ore de la intrarea în țară, să fie prezentat autorităților responsabile un test biologic molecular, costurile fiind suportate personal. Dacă testul biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării este negativ, izolarea instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă”, a mai transmis MAE.

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. argon 31/07/2020 la ora 19:57 -

    WizzAir nu suporta sa fie aglomerati si nici nu au bunul simt sa respecte contractele semnate anterior. Ei au premeditat, doar stiau ca se va reveni repede la zborurile angajate si au ales sa tina Suceava la distanta Sigur au stiut ca se va reveni repede, semne erau. Ar fi bine sa fie lasati ca sunt neseriosi si au partima pe romani. Imi pare rau ca Suceava este izolata de o companie sfidatoare, neserioasa cum este WizzAir..