Friday , December 1 2023

Wizz Air plătește 100 milioane euro pasagerilor cărora le-au fost anulate zborurile în această vară. 20% dintre ei sunt români

Compania aeriană low-cost Wizz Air le-a plătit pasagerilor compensaţii de 100 de milioane de euro pentru zborurile anulate vara aceasta, din care 20% către pasagerii români, a declarat marţi, 3 octombrie, József Váradi, CEO Wizz Air, într-o întâlnire cu presa la Bucureşti.

De asemenea, compania a anunţat o nouă extindere semnificativă în Bucureşti. Astfel, în iunie 2024, Wizz Air va aloca încă două noi aeronave Airbus A321neo de ultimă generaţie bazei sale, va lansa o nouă rută către Leipzig, Germania, şi va creşte frecvenţele pe 21 dintre rutele sale existente în Bucureşti.

”Vorbim de un total de câteva zeci de mii de pasageri care au fost afectaţi pe timpul verii de zborurile anulate, la nivel global. Din acest total, România e undeva la 20%, iar pentru lunile de vară, costurile de compensare se aproapie de 100 de milioane de euro. Compensăm oamenii în mod corespunzător, potrivit normelor europene”, a declarat József Váradi, CEO Wizz Air.

Compania a mai anunţat că, în iunie 2024, Wizz Air va aloca încă două noi aeronave Airbus A321neo de ultimă generaţie bazei sale, va lansa o nouă rută către Leipzig, Germania (începâd cu 4 iunie 2024), şi va creşte frecvenţele pe 21 dintre rutele sale existente în Bucureşti. Cu această investiţie, compania aeriană va avea 19 aeronave staţionate şi 800 de persoane care vor lucra la baza din Bucureşti, aceasta devenind cea mai mare bază a Wizz Air, consolidându-şi totodată poziţia de lider de piaţă în ţară, cu o cotă de 57% anul viitor.

De asemenea, compania creşte şi frecvenţele pe mai multe zboruri de la Bucureşti, spre Alicante, Barcelona, Malaga, Tenerife, Valencia, Atena, Paris Beauvais, Catania, Milano Bergamo, Roma Fiumicino, Treviso, Torino, Dortmund, Bruxelles Charleroi, Copenhaga, Dubai, Larnaca, Liverpool, Memmingen, Praga, Salonic.

Anunţul de marți presupune că, în 2024, Wizz Air va avea 36 de aeronave staţionate în România, la cele şase baze din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Sibiu şi Timişoara, şi o reţea ce cuprinde 171 de rute către 79 de destinaţii din 24 de ţări.

Vezi si

Ziua Naţională a României. Sărbătorim 105 ani de la Marea Unire

Ziua Naţională a României este sărbătorită în 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege …