Tuesday , October 4 2022

Vremea se răceşte semnificativ de miercuri. Temperaturile scad cu până la 10 grade în toată ţara

vreme

Săptămâna începe cu cer senin, dar si cu ceaţă în multe regiuni. Cinci judeţe se află sub cod galben de vizibilitate redusă. Acestea sunt Harghita, Braşov, Covasna, Bacău şi Vrancea.
După ridicarea ceţii, temperaturile vor creşte rapid în sudul şi în sud-estul ţării. Vorbim de maxime cu până la aproximativ 5 – 6 grade mai ridicate decât în mod obişnuit la mijloc de toamnă.
De altfel, vremea se anunţă frumoasă în toată ţara. Vântul va fi mai intens la munte şi pe litoral, iar maximele se anunţă plăcute, de la 15 grade în estul Transilvaniei, până la 23 de grade, izolat in regiunile extracarpatice.
De o zi plăcută de toamnă se vor bucura, astăzi, şi locuitorii Capitalei. Soarele va fi generos şi va urca mercurul din termometre până la 21 de grade Celsius la amiază. Vântul va sufla cel mult moderat, iar presiunea atmosferica va scădea sub valoarea normală.
În zilele următoare vremea se schimbă.
Marţi va ploua în vestul, nordul şi centrul ţării, dar în celelalte regiuni va fi încă frumos. Temperaturile vor fi cuprinse între 13 grade în nordul Moldovei şi 24 de grade în Oltenia şi Muntenia.
La mijlocul săptămânii, însă ploile cuprind treptat toată ţara, iar vântul se intensifică, mai ales la munte unde apar ninsorile. Temperaturile scad accentuat, la început în jumătatea de vest a ţării, apoi şi în cea de est. Cel mai frig va fi joi, când nu se mai depăşesc 13 grade pe nicăieri.

Vezi si

Cutremur cu magnitudinea 4 pe Richter produs luni seară în România

Un cutremur cu magnitudinea de 4 pe Richter s-a produs luni seară, 3 octombrie, în …