Tuesday , January 31 2023

Vremea rea se intoarce. Furtuni in weekend in toata tara

furtuna

Meteorologii vin cu vesti proaste pentru acest weekend: vremea rea se intoarce. Ne asteapta ploi, descarcari electrice si vant puternic. Din fericire insa nu se va face iar si frig, astfel ca maximele vor atinge 27 de grade.
Asadar, de sambata dimineata, ora 10:00, si pana duminica, ora 21:00, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata.
Se vor inregistra averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si pe arii restranse caderi de grindina.
Astfel de fenomene vor fi mai frecvente si pe arii mai extinse, pe parcursul zilei de sambata si in noaptea de sambata spre duminica.
In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa care vor depasi local 15…20 l/mp si izolat 40…50 l/mp.
In vestul, nordul si centrul tarii, manifestarile de instabilitate atmosferica se vor semnala incepand din seara zilei de vineri (12 mai), dar numai pe arii restranse cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp.

Vezi si

Alex Pițurcă, reținut 24 de ore de DNA, în dosarul măștilor neconforme livrate în spitalele militare

Alexandru Pițurcă a fost reținut, marți, pentru 24 de ore de către procurorii DNA, relatează …