Wednesday , June 7 2023

Vremea extrema a facut prapad: Drumuri distruse, case inundate, circulatia trenurilor intrerupta intre Pascani si Ruginoasa

Ploile din ultimele 24 de ore au produs viituri si inundatii locale in zeci de localitati din mai multe judete din tara. Au fost inregistrate probleme in 34 de localitati din judetele Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Constanta, Galati, Hunedoara, Iasi, Maramures, Neamt, Salaj si Suceava.

Pompierii au evacuat apa din 205 curti, 63 de subsoluri/beciuri si 40 de locuinte si au intervenit si pentru a facilita scurgerea apei din gospodarii, prin actiuni de decolmatare a santurilor, rigolelor si podetelor.

ISU transmite ca, in judetul Bihor, din cauza nivelului crescut al apei, mai multe persoane s-au adapostit in autoturism sau in podul casei.

Astfel, in localitatea Varciorog au fost salvati un adult care se afla pe strada in momentul manifestarii viiturii, precum si un copil aflat intr-un autoturism, iar in localitatea Hotar trei persoane adapostite in locuinta au fost evacuate de pompieri.

In localitatea Viseu de Sus din judetul Maramures, ISU actioneaza cu utilaje ale autoritatilor locale pentru refacerea carosabilului pe cele trei strazi distruse partial de ape, accesul catre 120 de gospodarii realizandu-se doar pietonal.

De asemenea, din cauza apei acumulate si a aluviunilor depuse pe carosabil, circulatia rutiera a fost temporar afectata pe 4 drumuri nationale (DN1/BH, DN 1F/SJ, DN 28/IS si DN 1F/SJ) si 1 drum judetean (DJ 191D/SJ), iar pe 1 drum national (DN 24C/IS) circulatia rutiera este intrerupta. Totodata, circulatia feroviara este intrerupta pe sectia de cale ferata 606 intre localitatile Pascani si Ruginoasa.

ziare.com

Vezi si

Încolțit de proteste, Guvernul crește din această lună salariile polițiștilor, militarilor și angajaților din Sănătate la nivelul maxim pentru 2022 

Salariile de bază ale statisticienilor şi registratorilor medicali, infirmierelor şi brancardierilor, precum şi ale altor …